Всички средства от Европа и по Плана за възстановяване са

...
Всички средства от Европа и по Плана за възстановяване са
Коментари Харесай

Министър Пулев за парите от Европа: След кабинета „Петков“ заварихме 0 одобрени програми за 0 лева

Всички средства от Европа и по Плана за възобновяване са налични поради работата на служебния кабинет. Това разяснява в изявление за Народоосвободителна въстаническа армия министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев. „ Когато влязохме в кабинетите на 2 август, на равнище страна, заварихме 0 утвърдени стратегии за 0 лв. ”, добави той.

Министърът сподели, че към края на предходната година са утвърдени всички 10 стратегии. Общият запас, който ще подкрепи стопанската система на страната, е в размер на 20 милиарда лв.. „ Министерството на нововъведенията и растежа също има стабилен принос. Успяхме с стабилно ръководство да получим утвърждение и на двете основни стратегии, ориентирани напълно към бизнеса ”, сподели още Пулев.

Той дефинира Плана за възобновяване и резистентност като основен финансов инструмент, само че не единственият. „ Успяхме да получим утвърждението и на двете структурни стратегии – „ Конкурентоспособност ” и „ Научни стратегии ”. Започваме стремително да отваряме ограничения и по линия на структурните фондове ”, изясни той. Като посочи, че ще обезпечат финансова инжекция в размер на 1 милиарда лв..

Министърът се надява от началото на февруари да може да се кандидатства за слънчеви панели. „ На публичното разискване получихме над 120 въпроса, което сподели, че има доста заинтригувани страни. Всички въпроси бяха свързани с всички практични детайли на тази процедура ”, добави той.

Във връзка с предоговарянето на Плана за възобновяване в частта за въглищните централи, Пулев предвижда, че това ще има резултат върху второто заплащане. „ Може да има техническо закъснение, само че пари ще има. Държавата е компактно до хората. Ще им дадем глътка въздух в изискванията на рецесии ”, заключи Пулев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР