Всички сме повлияни от средата, в която сме израснали. Език,

...
Всички сме повлияни от средата, в която сме израснали. Език,
Коментари Харесай

Как културните различия влияят на романтичните срещи

Всички сме повлияни от средата, в която сме израснали. Език, просвета и традиции оформят личността ни. 

В днешния световен свят можем да се срещаме и поддържаме връзка с хора от целия свят. 

Ако другите порядки постоянно са мотив за комични обстановки, то от време на време те пречат на вярната интерпретация на събитията. 

Как да направляваме срещите с противоположния пол, когато индивидът против нас е учтив по напълно друг метод. 
 ф
Абдулрахман Биндамнан, създател на " PsychologyToday ", написа за следствията от културните ни разлики в персоналния живот.

Той споделя историята на Мохамед и Фатима. 

Мохамед в никакъв случай не е ухажвал жена. Той емигрира от Саудитска Арабия в Съединените щати като възрастен.

Английският му не е добър и знае напълно малко за актуалната просвета на сантименталните срещи. Фатима има арабски генезис, само че е родена и отраснала в страната на неограничените благоприятни условия. 

След като двамата се срещат младата жена не демонстрира интерес към Мохамед. За нея той е прекомерно отдалечен и обвързван с просвета, която тя не припознава като своя. 

Все отново взема решение да му даде късмет и двамата разменят контакти. 

Два дни по-късно Мохамед написа известие на Фатима да се видят за по кафе в 17:00 часа, само че тя не дава отговор. В някои арабски просвета неналичието на отговор значи " да ". 

Когато фамилията на младо момиче е получило вероятно предложение за брак, мълчанието е съвсем равно на единодушие. Ако претендентът не е подобаващ отговорът би трябвало да е изрично " не ". 

Мохамед отива на срещата час по рано.

В 17:00  часа Фатима към момента я няма. Младият мъж стартира да се тормози, успокоява се, че евентуално е в запушване. 

След като минават още напрегнати минути Мохамед към този момент е убеден, че Фатима е претърпяла акцидент. Звъни ѝ упорито няколко пъти, само че тя не дава отговор. След следващото позвъняване, номерът му е блокиран. 

Мохамед е смутен, само че същинското страдалчество настава, когато по-късно вечерта инцидентно вижда Фатима да се целува с млад американец. 

Абдулрахман Биндамнан, който беседва с Мохамед декларира: " Той е знаел, че освободените американски дами няма да го одобряват, само че се е надявал момиче от неговата просвета да прояви интерес. Но Фатима е родена и израснала в Америка. Тук учат дамите да бъдат самостоятелни от ранна детска възраст. За Фатима уговорена среща не е имало, а последвалото звънене е сметнала за извънредно безсрамие. "  

Единствената удовлетворена от провалената среща на Мохамед е майка му. Жената не желае синът ѝ да прави секс преди брака. Споделя му, че всеки ден се моли той да не съгреши с някоя американка. В отчаянието си Мохамед я моли да понижи молитвите си. Младият мъж стига съвсем до меланхолия и рецесия на идентичността. 

" Надявам се, че Мохамед ще откри пътя си ", споделя Абдулрахман Биндамнан. 

" Ще му бъда извънредно мъчно. Той би трябвало да премисли цялата си персона и всичко, на което е теоретичен, с цел да има триумф измежду дамите в Америка. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР