Всички сме обединени в усилието да предотвратяваме недостига на медикаменти

...
Всички сме обединени в усилието да предотвратяваме недостига на медикаменти
Коментари Харесай

Ще проверяваме цената на лекарствата чрез приложение

Всички сме обединени в усилието да предотвратяваме дефицита на лекарства в аптечната мрежа. Това съобщи служебният здравен министър Асен Меджидиев  Асен Меджидиев Д-р Асен Меджидиев е роден през 1968 г.   Завършва медицина към Висшия медицински институт в пред медии и изясни какви решения са взети в тази посока.

„ В момента се взеха няколко решения – основава се единна номенклатура на лекарствените артикули, отпускани по лекарско наставление, която ще бъде обвързвана с машинно четим продуктов код върху опаковката на всеки медикамент. Това ще разреши потреблението на мобилно приложение, с цел да се осведоми всеки за цената на лекарствените средства – по този начин се вкарва надзор. Номенклатурата ще разреши следенето на отпущането на лекарствените артикули “, сподели той.

„ Работим по основаването на логаритъм с ограничения за всеки дефицит на съответен медикамент, тъй като се оказва, че доста са сложни факторите за дефицита – по-малко произвеждане, доставките са незадоволителни поради по-голямо ползване, презапасяване, недобро зареждане на аптеки в отдалечени райони “, добави още министъра.

Той разгласи и разискване на промени в Нормативната уредба.

„ В момента липсват 9 медикамента, само че след ограниченията, които взехме, още предходната седмица някои от медикаментите успяхме да ги оставим в аптечната мрежа “, добави още той, само че не поела да разяснява съответни лекарства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР