Малмьо, Швеция — Не всички приветстваха конкурса за песен на

...
Малмьо, Швеция — Не всички приветстваха конкурса за песен на
Коментари Харесай

Евровизия 2024 засегната от протести срещу участието на Израел на фона на войната в Газа

Малмьо, Швеция — Не всички приветстваха състезанието за ария на Евровизия в шведския град Малмьо. Хиляди пропалестински стачкуващи стачкуваха в шведския пристанищен град в четвъртък против присъединяване на Израел в общоконтиненталното поп съревнование. Протестиращи, развяващи зелени, бели и червени палестински флагове, препълниха историческия площад Stortorget покрай кметството на Малмьо от 16-ти век преди плануваното шествие през града за протест в парк на няколко благи от мястото на Евровизия.

Скандирания и викайки лозунги като „ Израел е терористична страна “, стачкуващите изстреляха димни факли в палестинските цветове по време на гръмък, само че кротичък протест, с цел да подлагат на критика Израел и да призоват за преустановяване на огъня във войната му с Хамас.

Първият от тези лозунги, скандирани от протестиращите, е мощно спорно позоваване на основаването на палестинска страна, несъмнено от Лигата за битка с клеветата като „ антисемитски девиз, който нормално се употребява в антиизрае...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР