Всички сме чували за предаването “Стани богат, тъй като то

...
Всички сме чували за предаването “Стани богат, тъй като то
Коментари Харесай

Какво не знаем за Стани богат? Любопитни факти

Всички сме чували за предаването “Стани богат ”, защото то се излъчва от години по българския ефир. Но дали знаете тези любопитни обстоятелства, които са се случвали през годините у нас и на други места по света?

Българският формат сега е воден от Михаил Билалов, артист, като неотдавна излезе новият му сезон, само че преди този момент негов водещ беше Ники Кънчев- прочут публицист.
-->
Пилотният епизод на “Стани богат ” в България  започва през далечната 2001 година на 12 май и е взаимствано от британския  формат- “Who Want’s to be a Milllionaire ” и не се е излъчвал в нашата страна в началото

Предаването бива излъчено в доста страни, а разпоредбите са съвсем едни и същи и не търпят сериозна смяна.

Нещо забавно, което може би не всеки помни е, че преди време в нашенското предаване за малко е имало жокер, посредством който участникът в играта е можел да промени въпроса за който играе, в случай че не знае отговора му. Това, обаче става единствено след първа сигурна сума.

В Америка е имало и жокер “X2 ”( по две), като играчът е в правото си да избере още един отговор от добре познатите 4- A,B,C и D. По този метод в случай че участващият в предаването употребява и жокер 50:50, той може да презскочи въпроса, само че по този начин губи два жокера.

Нещо забавно, което се е случило в един от първите сезони на “Who Want’s to be a Milllionaire ” ( форматът в САЩ) е, че участник, който е стигнал до последния въпрос и има останал жокер “Обади се на другар ” звъни на татко си, с цел да му заяви, че знае правилния отговор и по този начин става един от първите спечелили в на формата в  Америка.

Предаването постоянно е било доста влиятелно на всички места, където е предавано, като в България на “стола на благосъстоянието ” са сядали разнообразни известни персони и едни от най- известните  и интелигентни хора у нас.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР