Всички служители във фирмата напуснали, търсят с Интерпол собственика Иван

...
Всички служители във фирмата напуснали, търсят с Интерпол собственика Иван
Коментари Харесай

От TAD хакнали над 500 000 имейла

Всички чиновници във компанията напуснали, търсят с Интерпол притежателя Иван Тодоров
Над 500 000 имейла адреса с пароли са разкрили единствено за един ден специалисти от Специализираната прокуратура в един от конфискуваните компютри на компания TAD Group. Това заяви в Добрич зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Става въпрос за известна българска пощенска платформа, посочи прокурор Гешев, без да конкретизира имена. „ Дейността на тази компания, е меко казано, в несъгласие със закона. Най-малкото, отварянето на пощите е нерегламентирана активност. Имаме основателни подозрения, че активността на компанията е целенасочена активност по отношение на страната, по тази причина и повдигнатото обвиняване е за тероризъм посредством осъществяване на компютърно закононарушение “, сподели Гешев.

В момента се правят финансови проверки както на физическите лица във компанията, по този начин и на TAD Group като комерсиално сдружение.

На тримата обвинени за хакерската офанзива против Национална агенция за приходите: Кристиян Бойков, като изпълнител; на притежателя Иван Тодоров и на комерсиалния шеф Георги Янков – като подбудители, са наложени забрани за овакантяване на страната.

За Иван Тодоров, който е в Канада, прокурор Гешев изясни, че за тези от обвинените, които не бъдат открити, следва опит за приканване, информации, оповестяване за общодържавно търсене, европейска заповед за арест и най-после – търсене с Интерпол.

В момента чиновници във компанията няма, защото всички са подали молби за овакантяване. Това по никакъв метод не взема решение въпроса с възможната наказателна отговорност, сподели прокурор Гешев. Всеки чиновник във компанията от последните 2 години ще бъде разпитан, ще бъде проверяван и ще се направи опит да бъде отворен компютъра му. „ Щом експертите съумяха да отворят компютъра на Бойков, нямам терзания какво ще се събере като информация. Назначени са всички вероятни експертизи “, акцентира зам.-главният прокурор Иван Гешев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР