Всички служби в България са заели своите позиции и наблюдават

...
Всички служби в България са заели своите позиции и наблюдават
Коментари Харесай

След трагедията в Пирот! Носи ли вятърът амоняк към България?

Всички служби в България са заели своите позиции и следят ситуацията. Това съобщи шефът на Дирекция „ Аварийна помощ ” към Столичната община Красимир Димитров за Нова тв. Притесненията са дали вятърът няма да донесе амоняк във въздуха след нещастието в Пирот. Влакова комбинация с цистерни амоняк се обърна, компанията Еликсир Зорка заяви, че 20 тона амоняк са се разлели. Двама души починаха, 50 са ранени.

-->
" Не сме отчели някакви притеснителни стойности на амоняк във въздуха след аварирането на товарния трен в Сърбия. На границата са ситуирани няколко станции, които ще мерят по 24 часа въздуха, за съществуването на рисковия газ ”, сподели Красимир Димитров.

По думите му в идващите часове, според от метеорологичните условия в региона, част от амоняка може да доближи до територията на страната ни. „ Вятърът в региона на Пирот е от юг - югооизток, което значи, че няма заплаха. Всички служби в България са заели своите позиции и следят ситуацията, с цел да уведомим превантивно популацията за възможното доближаване на подобен облак от амоняк ”, безапелационен бе Димитров.

Изпратената на място от МОСВ станция за премерване на замърсяването във въздуха вече работи и не регистрира замърсявания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР