Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,

...
Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,
Коментари Харесай

СО: Всички реставрации са съгласувани с министерството

Всички реставрационни действия на пространството към паметника на Васил Левски, на паметника на Цар Освободител, на Лъвов мост и скулптурите на лъвовете е направено след координиране от Министерство на културата на осъществените реставрационни и консервационни действия. Това оповестяват в позиция от Столична община.

Днес министърът на културата проф. Велислав Минеков разгласи на конференция, че ще съобщи на прокуратурата данни за открити нарушавания при усвояването на средства, ремонта и реставрацията на столичните монументи на Васил Левски и Цар Освободител, Лъвов мост, на постройката на НГДЕК и на подземието на някогашния конак в Националната изложба. Част от дейностите той назова „ безсрамия в името на усвояването на средства “ и разкри, че са осъществявани без план, утвърждения и от нелицензирани от Министерството на културата реализатори.

Столична община е правила само ремонт и възобновяване на съществуващите настилки и озеленени площи на паметника на Васил Левски. За този ремонт Министерство на културата и Националния институт за недвижимо културно завещание в своето мнение, което е неразделна част от издаденото позволение, са дали ясни инструкции за осъществените действия по настилките и озеленяването.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР