Всички познаваме стреса, с неговите сигнали като сърцебиене, потене на

...
Всички познаваме стреса, с неговите сигнали като сърцебиене, потене на
Коментари Харесай

13 вредни навика на стресираните хора

Всички познаваме напрежението, с неговите сигнали като сърцетуптене, потене на дланите и задушаване от суматоха, предава Мениджър Нюз. Освен при рискови житейски събития, той постоянно е предизвикан в миговете, когато в работата разбираме, че сме натоварени с прекомерно доста задания за времето, с което разполагаме. 

Пиковете на напрежението постоянно блокират мозъка и тялото. Най-доброто лекуване, когато усетим, че злоупотребяваме с умствените си и физически възможности в името на неща, които надали биха имали значение след 5 години, е да си вземем отпуск или да променим персоналната среда, която ни натоварва. В дълготраен план можем да се борим със напрежението, като се освободим от навиците на уплашените хора.

Кои са тези привички? Business Insider дава отговор в материал по тематиката.

• Прекомерна консумация на кофеинови питиета. Три и повече кафета на ден ни вършат излишно неспокойни и водят до хиперактивност.

• Постоянно недоволство. Полезно е да разкажем за казуса си на другар и да му кажем от какво тъкмо имаме потребност. Това обаче би трябвало да се прави в дребни дози. Негативните неща, за които приказваме, постоянно са това, в което сме се фиксирали и за което непрекъснато мислим. Стресираните хора не могат да приказват за нищо друго с изключение на за избран проблем, вкопчили са се в него и не го пускат. А би трябвало.

• Обсебеност от неща, които не можем да променим. Трябва да одобряваме това, което не е в контрола ни, с цел да се съхраняваме прочувствено. В противен случай може да полудеем. Няма смисъл и логичност в това да се тревожим за неща, за които не можем да сторим нищо.

• Нездравословно хранене. Изяждането на огромно парче пица и сладолед в стресова обстановка успокоява мнозина. Прекалено честото хранене с такова меню обаче може да докара до вреди за умственото и физическо здраве, които основават благотворна почва за напрежението в бъдеще.

• Лесно отчайване и бързо предаване в стресова ситуация с мисълта „ Не мога да се оправя! "  или „ Никога няма да мога да го приема! ”. .

• Липса на задоволително сън.  

• Прекомерно анализиране. Когато хората са под стрес, те са склонни да разчленяват обстановката на най-дребни късчета и да търсят и „ откриват ” всевъзможни причинно-следствени връзки, в това число проблеми които не съществуват.

• Липса на физическа интензивност. Ако сте суперзаети и пробвате да намерите метод да се освободите от товара на дилемите си, физическите извършения ще бъдат първото, което ще ви помогне, тъй като ще ви активизират и изпълнят с сила. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР