Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до Сул

...
Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до Сул
Коментари Харесай

Жертвите на наводненията в Бразилия се увеличават, а дъждовете се завръщат

Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до Сул в петък , откакто броят на жертвите от историческите наводнения в най-южния щат на Бразилия доближи 113 , съгласно локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Бурите и наводненията, обхванали щата, в който живеят към 10,9 милиона души, също оставиха повече от 337 000 без дом , до момента в който други 146 души към момента са в неопределеност , сподели гражданската отбрана.

Няколко реки и езера в района доближиха най-високите си равнища до момента след проливните дъждове, до момента в който наводненията блокираха улици и нарушиха логистиката, предизвиквайки дефицит на съществени артикули в избрани региони.

Метеорологичната работа MetSul предвижда, че в множеството градове на Рио Гранде до Сул се чакат дъждове в петък, добавяйки, че има " висок риск от стихии ". Те би трябвало да продължат до понеделник, се прибавя в изказване.

В Каноас, един от най-засегнатите градове покрай столицата на щата Порто Алегре, над 6 000 души бяха настанени във физкултурна зала на лицей, превърната в заслон.

Щатското държавно управление сподели, че повече от 385 000 души нямат водоснабдяване, до момента в който към 20 града нямат телекомуникационни услуги.

В четвъртък федералното държавно управление разгласи пакет от ограничения за помощ в помощ на Рио Гранде до Сул, който включва погашение на обществени помощи и даване на по-евтини заеми на фермери и компании.

Губернаторът Едуардо Лейте сподели по-рано тази седмица, че първичните калкулации демонстрират, че Рио Гранде до Сул ще се нуждае от минимум 19 милиарда реала (3,68 милиарда долара), с цел да се възвърне от вредите, които се засегнаха земеделските региони към столицата.
 Бразилци пробват да се върнат в домовете си макар наводненията
Бразилци пробват да се върнат в домовете си макар наводненията

Броят на жертвите се усилва до над 100 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР