Всички познаваме апетитните рулца суши. Те имат своите милиони почитатели

...
Всички познаваме апетитните рулца суши. Те имат своите милиони почитатели
Коментари Харесай

Сладките разновидности суши – един непознат вкус

Всички познаваме апетитните рулца суши. Те имат своите милиони фенове из целя свят. Само най-заклетите почитатели на тази екзотична храна обаче знаят, че има и сладко суши.

Сушито не е комплицирано за подготвяне, само че малко на брой усвояват тънкостите за изработката му. Сладките суши рулца нямат нищо общо с първичната концепция на този тип храна. Единственото общо е външният тип.

За реализиране на прелестен резултат са нужни усърдие и точност, които преди всичко радват окото, а чак по-късно – сетивата.

Сушито е една от най-здравословните храни. За приготвянето ѝ се употребяват главно натурални съставки като риба и пресни зеленчуци, до момента в който сладките суши хапки са единствено образно сходство. Както при множеството азиатски десерти, при тях на фундамент се слагат рулцата с доста захар и шоколад, само че има и такива с плодове.

 сладостен тип суши

Хапките суши се отличават с хубост и великолепие. Идеята за нещо толкоз екзотично и в това време – сладко, в действителност звучи забавно. Въпреки че става въпрос за суши – оризът може и да липсва.

Запознайте се с едни от най-красивите типове сладко суши и попитайте за него идващия път, когато отидете на суши ресторант. Дори да не го оферират, може да им дадете една добра концепция:

Суши с банани и течен шоколад. Апетитно и елементарно. Това суши се подготвя като типичен палачинки, които се намазват с течен шоколад. По средата се слага банан. Палачинката се завива усърдно към него. Рулото се реже на части и от горната страна върху всяко парче се маже с малко течен шоколад – за украса.

Суши с кора от примес за гофрети с плодове. Приготвя се от подготвена примес за гофрети, крема сирене и плодове. Гофретите се изпичат, а от горната страна се намазват с крема сиренето. По средата се подреждат плодовете.

 сладко суши

Така получената кора се навива на руло. Разрязва се на части с широчина към 2 см. Получените сладки рулца се подреждат в паница и се сервират сходно на общоприетото суши.

Суши с плодове. Това екстра предложение не се предлага в японските заведения за хранене, само че пък може да се подготви елементарно вкъщи. За задачата сварете ориз и го овкусете с малко захар, сол и кокосово мляко. Разбърква се и се оставя да престои 20 минути.

От получената примес се оформят топки, сходни на тези за нигири суши. Вместо риба обаче, от горната страна се слагат плодове. Киви, малини, ягоди или мандарини – дано парченцата плодове са задоволително огромни, с цел да се слагат върху цялото парче ориз. Вашето вкусно суши е готово.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР