Всички пет общински пазари - Север, Запад, Изток, Възраждане, Юг,

...
Коментари Харесай

София търси нови директори на всички общински "Пазари"

Всички пет общински пазари - " Север ", " Запад ", " Изток ", " Възраждане ", " Юг ", са оповестили състезания за нови шефове. Те ще бъдат извършени по новия, който задължи всички държавни и общински компании да вършат състезания за мениджъри и беше признат поради присъединението към чакалнята на еврозоната. Резултатът дотук е обаче е, че в, както и неуспели фрагменти на ГЕРБ.

Бъдещите шефове в общинските пазари ще бъдат номинирани от комисия, в която вземат участие някогашния шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ) Христиан Петров от ГЕРБ, както и още седем общински съветника от разнообразни партии. Макар и законът да разрешава броят на шефовете да бъде повишен до 5, ръководителите на петте общински сдружения ще останат 3-ма, тъй като не дават отговор на критериите за цифров състав и за финансов оборот.
Условията
Сегашните шефове на пазарите са избирани през 2016 година без обществено да се знае кои са били претендентите, на база на какви критерии са спечелили и прочие Така да вземем за пример стана ясно, че шефът на " Пазари Възраждане " Драгомир Димитров е брачен партньор на заместник-кмета на регион " Възраждане " Татяна Димитрова. В " Пазари Изток " пък за шеф беше определен Радослав Йончев Влахов, брачен партньор на заместник-кмета на регион " Студентски " по това време Велина Белева-Влахова.

Сега, едно от изискванията в критериите за избор на нови шефове, е претендентите да не са съпрузи или родственик на шеф в същото сдружение. Изискват се висше обучение, най-малко пет години професионален опит; претендентът да не е бил шеф, член на директорски или надзорен орган на сдружение, за което има наказателно разпореждане за несъблюдение. Кандидатури могат да се подават до 14 септември.
Столичният общински съвет реши да прави детска градина на мястото на " Пазар Подуяне " Фотограф: Цветелина Белутова
В портфолиото на някои пазари влизат доста квартални такива, в други по-скоро по-големи и централни пазари, които са по-малко. Управлението им е много значимо за града, тъй като те са част от неговия образ, могат да бъдат дейни места и да наподобяват приветливо, изключително в случай че запазят историческите си особености. По всичко проличава обаче, че има и доста проблеми. Така да вземем за пример общинският съвет реши да. Това се изясни с неналичието на клиенти на пазара, както и че той работи единствено през уикенда.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР