Всички пенсионери, независимо дали са навършили 65 години или не,

...
Всички пенсионери, независимо дали са навършили 65 години или не,
Коментари Харесай

Важно! 75 лева и за младите пенсионери, ако се ваксинират

Всички пенсионери, без значение дали са навършили 65 години или не, ще получат еднократен бонус от 75 лв., в случай че се имунизират в интервала от януари до юни.

Това разгласи общественият министър Георги Гьоков пред отрасловата парламентарна комисия. Първоначално мярката предвиждаше 75-те лв. да се дават единствено на пенсионерите, навършили 65 години.

Изплащането на сумите ще стартира от първи февруари. През февруари ощетените пенсионери ще получат и обезщетенията си, в случай че преизчислената им пенсия дружно с Covid добавката от 60 лв. е по-ниска от това, което получаваха през декември, когато добавката беше 120 лв..

Социалният министър Георги Гьоков обясни кой ще получава еднократната сума от 75 лв. за стимулиране на имунизацията:

" Това заплащане от 75 лв., този тласък от 75 лв., ще бъде получен от всеки пенсионер, който сложи първа доза, сложи бустерна доза или приключи през този интервал - от януари до месец юни, имунизационния си проект, т.е. трите дози ", уточни Гьоков.

За да получават
бонуса в месеца, идващ имунизацията им, пенсионерите би трябвало да се имунизират до 25-то число, като това важи и за януари, съобщи шефът на Националния застрахователен институт Ивайло Иванов:

" Имаме упоритостта и работим да бъдат изплатени още на 1 февруари, директно след приключване на месеца. Данните, които чакаме за изплащането на тези 75 лв., би трябвало да ни бъдат предоставени до 25 януари от Министерството на здравеопазването ".

Още на 1-во число на месеца след имунизация,
бонусът от 75 лв. ще бъде по сметките на пенсионерите, заяви БНР.

С пенсиите за февруари ще стартира и изплащането за януари и февруари и на обезщетенията на ощетените пенсионери.

Иванов посочи, че за близо 250 000 души или към една четвърт от всички ощетени става въпрос за разлика до 5 лв.. Има и хора, които ще получават 30 лв. доплащане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР