Всички пенсионери, които са внасяли вноски за допълнително задължително пенсионно

...
Всички пенсионери, които са внасяли вноски за допълнително задължително пенсионно
Коментари Харесай

КНСБ предлага пожизнена втора пенсия

Всички пенсионери, които са внасяли вноски за в допълнение наложително пенсионно обезпечаване, да получават пожизнена втора пенсия. Това оферират от КНСБ в позиция по измененията в Кодекса за обществено обезпечаване, които регламентират етапа на погашение на парите от частните фондове.

Те плануват хората да могат да получават три типа пенсия – пожизнена, срочна или цялата сума на куп, според от сумата, която имат насъбрана в самостоятелната им партида.

Според КНСБ обаче даването на поредност от разнообразни артикули е „ меко казано неуместно “. Предназначението на втория дирек е да дава сума, допълваща и надграждаща пенсия та от първия, до тогава, до момента в който лицата получават последната, т.е.  до живот, показват от синдиката.

Според тях спомагателното пенсионно обезпечаване би трябвало да дава спомагателна пожизнена пенсия , която да генерира самостоятелен коефициент на заменяне най-малко 15-20 на 100, тъй че дружно с тази от Национален осигурителен институт да покриват към 65-70% от изгубения трудов приход след пенсиониране.

Друга смяна, която от синдиката оферират, е правото на погашение на двете пенсии да поражда по едно и също време, т.е. при навършване на нужната възраст и стаж. Според сегашните промени в КСО втората пенсия стартира да се изплаща, щом индивидът навърши възрастта за пенсиониране и няма връзка със стажа.

Според КНСБ хората би трябвало да имат право да изберат дали да трансферират парите си в Национален осигурителен институт от частния фонд все още на придобиване на право на пенсия.

От синдиката оферират още да се анулира отминалостта за неплатени осигурителни вноски, както и въвеждането на по-висока наказателна рента за интервала на невнасянето им. Наред с това приходната администрация да се задължи да предприеме акции за събиране на дължимите вноски и навреме да ги преведе във фондовете за в допълнение пенсионно обезпечаване.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР