Всички пътници от катастрофиралия автобус край В. Търново се прибраха

...
Всички пътници от катастрофиралия автобус край В. Търново се прибраха
Коментари Харесай

Тахографът на катастрофиралия автобус все още не е открит

Всички пасажери от авариралия рейс край В. Търново се прибраха в Румъния

Успешно мина евакуацията на всички пасажери от авариралия тази нощ рейс на пътя Русе - Велико Търново.

Това стана факт след неотложно основаната организация от вицепремиера и министър на превоза и известията Христо Алексиев, оповестиха от министерството.

Компетентните структури в Министерството на превоза и известията започнаха незабавни дейности. Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ и Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “ оказаха цялостно подпомагане на румънските си сътрудници за реализирането на нужния брой полети при извозването на потърпевшите. Съгласуван и утвърден бе летателен проект за пет румънски хеликоптера.

Заместник-министърът на превоза и известията Николай Найденов бе на място на случая, с цел да управлява дейностите на чиновниците от ИА „ Автомобилна администрация “ и бе указано цялостно подпомагане на проверяващите органи.

„ Тахографът и към сегашния миг не е открит. Нашите чиновници не престават да го търсят за изясняване на събитията “, заяви транспортният зам.-министър Найденов. Според получена информация от румънска страна компанията и рейсът, извършващи транспорт, имат лиценз.

Катастрофиралият тази нощ рейс се е движел по маршрута Истанбул - Букурещ. Управляван е от двама водача, а пасажерите са румънски и турски жители. При тежкия пътно-транспортен случай са починали четири души. Следствените дейности стартираха след в началото направени огледи на мястото на злополуката.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР