Всички общо 36 проби на пациенти от 8 града за

...
Всички общо 36 проби на пациенти от 8 града за
Коментари Харесай

Спокойно - и днес без коронавирус у нас

Всички общо 36 проби на пациенти от 8 града за новия ковид COVID-19, които са били изследвани през днешния ден, са негативни, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

В Националната референтна лаборатория към Националния център по заразни и паразитни заболявания са изследвани 17 проби на лежащо заболели жители, настанени в лечебни заведения в Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе

Всички те са негативни.

Отрицателни са и всички 19 проби, изследвани през днешния ден във Военномедицинска академия.

Междувременно броят на поставените под карантина - домашна или болнична, продължава да пораства. В случай, че у нас бъде открит инфектиран, лечението ще се прави в болничното заведение, в която той се намира. Ако инфектираният е в отвън София, той няма да бъде превозен до Военномедицинската академия или Инфекциозна болница.

" Епидемията на ковид е една елементарна вирусна зараза. Данните излязоха, че няма по-голяма смъртност, в сравнение с другите случаи. Не е належащо да се панираме. Една защитна маска по-скоро пази един инфектиран да не ръси болест измежду останалите. Но в случай че едно помещение към този момент е инфектирано, маската няма чак толкоз доста да отбрани ", разяснява пред БНР ръководителят на Националната аптечна камара Антон Вълев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР