Всички общински лечебни заведения са застрашени от фалит в началото

...
Всички общински лечебни заведения са застрашени от фалит в началото
Коментари Харесай

Лекар: Всички общински болници са застрашени от фалит

Всички общински лечебни заведения са застрашени от банкрут при започване на новата година, изключително след повдигането на минималната работна заплата.

За това предизвести в утринния блок на БТВ ръководителят на Управителния съвет на Сдружението на общинските лечебни заведения доктор Неделчо Тотев. Той посочи, че никога не са против нарастването на минималния приход. Но с неговото повишение, при закрепените доходи на общинските лечебни заведения, чийто единствен източник е НЗОК, се стига до ситуацията в минимум 10 лечебни заведения от Сдружението все още Фонд трудови разноски да е по-висок от приходите.

83% от всички доходи на лечебните заведения, които членуват в Сдружението, отиват за Фонд работна заплата. Вдигнете го с 10%, което ще стане от нова година – става 93%. Със 7% няма по какъв начин да издържаш комерсиално сдружение, уточни той. По думите му преструктуриране на лечебни заведения, преведено на български, значи затваряне, тъй като се дават пари за преструктуриране, само че не се финансира активността, в която болничното заведение се е преструктурирала. Според него огромна част от хората са подготвени да се вдигнат на отбрана на лечебните заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР