Всички нови модели автомобили, които се предлагат европейските пазари от

...
Всички нови модели автомобили, които се предлагат европейските пазари от
Коментари Харесай

Новите коли ще се рекламират с по-реален разход на гориво от днес

Всички нови модели коли, които се оферират европейските пазари от през днешния ден, ще се популяризират с по-близък до действителния разход на гориво, припомниха от Европейската асоциация на автомобилните производители (АСЕА). Консумацията, както и отделяните нездравословни излъчвания, ще се замерват с теста, прочут със съкращението WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure, или международно съгласуван тест за леки автомобили).

Той заменя досегашният тест, прочут като NEDC (от New European Driving Cycle, или нов европейски цикъл на шофиране), последната актуализация на който е от 1997 година. Новият метод за тестване на колите е създаден от специалисти от Европа, Япония и Индия и се твърди, че за късото време на стенда, се симулират условия, доста по-близки до употребата в действителни условия.

От през днешния ден информация за разхода на гориво и нездравословните излъчвания, измерени съгласно WLTP, би трябвало да е разполагаем за всички модели, които се пускат на пазара за първи път. От 1 септември 2018 година данни съгласно него би трябвало да има за всички продавани нови коли.

От през днешния ден, производителите, които продават в Европа, се задължават да замерват разхода на гориво и нездравословните излъчвания на своите модели и по така наречен " Тест при действителни пътни условия " (Real driving emissions или RDE). Данните от него би трябвало да са обществени и елементарно откриваеми.

Подлаганите на RDE-теста коли ще се карат по обществени пътища и автомагистрали, в градски условия, при разнообразни температури, в режим на нанагорнище и втурване. За разлика от лабораторните проби, колите ще бъдат натоварени.

И RDE-тестът от през днешния ден е в действие за чисто новите модели, а от идната година за всички коли, предлагани на европейските пазари.

От АСЕА подчертавата, че с приемането на двете нови регулации страните от Европейски Съюз ще бъдат единственият район в света с сходно прецизно премерване на нездравословните излъчвания от транспортните средства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР