Всички ние сме в тази зала по волята на българските

...
Всички ние сме в тази зала по волята на българските
Коментари Харесай

ГЕРБ: Едва ли ще запомним с добро политика с вдигнат юмрук

Всички ние сме в тази зала по волята на българските жители като демократично определени вследствие на законни избори. Това, в което сме се клели е да съблюдаваме Конституцията и законите на страната. В тази конституция е ясно е написано, че цялата власт произтича от народа и никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или обособена персона не може да си присвоява държавния суверенитет, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в декларация от името на групата.

ГЕРБ напуснаха залата преди обръщението на президента Румен Радев към нацията и народните представители.

"Всеки политик обаче има избор по какъв метод да осмисли наличието си в политиката и да остане в историята на страната. Едва ли ще се запомни с положително този, който от позицията на високия си пост и воден от персоналните си властови упоритости със свидлив пестник прикани за метежи и протест, поради който се издигат бесилки и се разнасят ковчези ", уточни Дариткова по адрес на президента.

През тази сесия следва да извървим пътя на процедурата за привикване на Велико Народно заседание, която ще очертае рамките на държавността в идващите десетилетия, подчертава водачът на депутатите от ГЕРБ

"ГЕРБ осъзнаваме нуждата от промени в политически и публичния живот на страната и поемаме явен ангажимент да спомагаме за реализирането им “, акцентира Дариткова.

По думите й рез последните месеци разграничителните линии сред другите политически сили, институции и медии са се трансформирали в бездна, която фрагментира българското общество и слага под риск развиването на страната.

"За нас от ГЕРБ разделянето на българския народ е заплаха, а не опция. От позицията си на първа политическа мощ и ръководеща партия се отхвърляме от опцията да постановяваме силово своите възгледи. Декларираме, че както и до момента ще се стремим да водим разговор с всички. За нас смисълът на политиката не е да печелим избори, а да участваме в напъните за удържане на нацията в единна и обща конструкция, макар политическите, религиозните, етническите, обществените и икономическите разлики. Ние не желаем да насъскваме българи против българи ", заключи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР