Всички ние сме спонсорирали Топлофикация за този отоплителен сезон със

...
Всички ние сме спонсорирали Топлофикация за този отоплителен сезон със
Коментари Харесай

Топлофикация-София надвзела 254 лв. от всеки абонат, пресмята Мая Манолова

Всички ние сме спонсорирали " Топлофикация " за този отоплителен сезон със 112 млн. лева по данни на самото сдружение. Това съобщи водачът на гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова при започването на закритото съвещание на КЕВР, на което утвърдиха цената на природния газ за март.

Тя пресметна, че това значи, че всеки клиент е платил по 254 лева повече на Топлофикация-София.

КЕВР утвърди на фона на планирана цена на газа, върху която се пресмятат сметките за парно от 103,14 лева./МВтч.

От Изправи се.Бг недоволстват, че макар доста по-евтиния газ, енергийният регулатор не е понижил цената, на която се пресмята суровината в сметките за парно и хората хората заплащат със 79% по-скъп газ от пазарната му цена.

По думи на Манолова самата " Топлофикация " е пресметнала, че поради тази разлика до февруари е надвзела от потребителите си 112 млн. лева
 Омбудсманът желае по-ниски цени на парното от КЕВР
Омбудсманът желае по-ниски цени на парното от КЕВР

Рекордно високите цени на топлинната сила

От гражданската платформа упорстват КЕВР да принуждават " Топлофикация " да върне на всяко домакинство надвзетите суми - по 254 лева

Освен това Изправи се.БГ желае регулаторът да съблюдава закона и да понижи цената на парното с 30%, считано от януари, до неговата себестойност - 108 лева./МВтч вместо в този момент настоящата цена на топлото от 138 лева Манолова посочи, че сумата от 138 лева./МВтч е невиждана и е исторически най-високата цена, която в миналото са плащали потребителите в столицата. Тя напомни, че това е записано и в наредбата на КЕВР и при разлика от над 15% сред прогнозната и действителната цена на природния газ, цената на парното би трябвало да бъде поправена по средата на отоплителния сезон.

От гражданската платформа настояха за оставката на КЕВР, както и на тези, които са назначили този състав на регулатора отпред с Иван Иванов - " Демократична България ", Има Такъв Народ, ГЕРБ, Българска социалистическа партия.

Манолова означи, че по предложение на финансовия министър Асен Василев тази година потребителите на парно заплащат с 11% по-високо Данък добавена стойност по отношение на предходната година, заради което клиентите на " Топлофикация " са получили за февруари най-високите сметки за парно, които въобще в миналото са плащали.
 Омбудсманът вижда парадокс в повишаването на парното от 1 юли при по-ниска цена на газа
Омбудсманът вижда парадокс в повишаването на парното от 1 юли при по-ниска цена на газа

Диана Ковачева желае КЕВР да преразгледа и плануваните цени на тока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР