Всички ние сме наясно с това, че орхидеята е едно

...
Всички ние сме наясно с това, че орхидеята е едно
Коментари Харесай

Това струва стотинки в аптеките, но пък спасява орхидеята от сигурна смърт

Всички ние сме наясно с това, че орхидеята е едно от най-красивите цветя, само че пък развъждането й не е чак толкоз елементарно, колкото ни се желае. Болестите по растенията са доста и в случай че не реагираме неотложно, допустимо е в никакъв случай да не можем да върнем стрелките на часовника и да би трябвало да се сбогуваме със саксийния любим.

Ще споделим с вас едно средство за избавяне на орхидеите, което коства стотинки в аптеката. Ако изпаднете в обстановка, в която ви се постанова да реагирате съответно и да извършите най-хубавото за орхидеята, възползвайте се от него.
Как да спасим орхидеята за по-малко от левче?
Съществува лекарство, което се употребява против изгниване на орхидеите. То в действителност коства стотинки в аптеките. Веществото, което се съдържа в него, е метронидазол, а самият медикамент е прочут под наименованието Флажил.

1 таблетка се разтваря в 1 литър топла вода. В случай, че вашето растение е доста малко, можете да намалите дозите на половина.

За предпочитане е да прелеете течността в бутилка с разпръсквач, тъй че да можете добре да третирате както дървесния субстрат, по този начин и листата на орхидеята. Винаги пръскайте от течността на отворен прозорец.
 Жена стартира да поставя шепа ОРИЗ в орхидеята, няма да повярвате какво се случва Жена стартира да поставя шепа ОРИЗ в орхидеята, няма да повярвате какво се случва
Общоприето е схващането, че орхидеята е едно от най-трудните за развъждане цветя. Това растение не е чак толкоз капризно, стига да зна...

Правете това всеки ден, до момента в който течността не свърши. След седмица – две повторете лекуването, в случай че се постанова. Веднага ще видите смяната и процесът по изгниване ще приключи.

Нужно е също да отбележим, че впръскването е добре да се случва, когато орхидеята е изцяло суха, тъй че да може да всмуква по-добре лекарството.

Прилагайте този способ, в случай че наблюдавате изгниване и изсъхване. Той работи безотказно!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР