Всички настоящи и бъдещи ученици на Морското училище в Бургас

...
Всички настоящи и бъдещи ученици на Морското училище в Бургас
Коментари Харесай

Бъдещите и настоящи ученици на морското училище в Бургас ще се обучават в модерен кабинет и по нова специалност

Всички сегашни и бъдещи възпитаници на Морското учебно заведение в Бургас ще се образоват в новия и съвременно обзаведен кабинет по Корабоводене - „ МОСТИК “. Той е оборудван с най-високотехнологичен радио-навигационен симулатор – „ NAUTIS Desktop “, отговарящ на всички условия на Международната морска организация /IMO/.  

Модерната инсталация е закупена от гимназията от нидерландската компания „ VSTEP BV “ в осъществяване на план по национална стратегия „ Осигуряване на модерна просветителна среда ”, модул „ Модернизиране на системата професионалното обучение ”.  
 Археолози откриха наблюдателна кула и антично светилище край Бургас Археолози откриха наблюдателна кула и антично светилище край Бургас
Археологическият сезон в Бургас започва с забавна находка, която хвърля светлина за античната история на района. От края на месец ма...

Освен това през образователната 2021/2022 година, затвърждавайки своето непрекъснато развиване, гимназията открива и нова компетентност – „ Експлоатация на пристанищата и флота “, специалност „ Организатор по употреба на пристанищата и флота “ от професионално направление „ Транспортни услуги ”. Новата дисциплинираност ще дава професионално обучение с придобиване на трета степен на професионална подготовка с интензивно проучване на британски език.  

Освен в новата компетентност „ Експлоатация на пристанищата и флота “, кандидат-гимназистите могат да аплайват в Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Св. Никола " още в три специалности – “Корабоводене - морско ”, специалност корабоводител с интензивно проучване на британски език, “Корабни машини и механизми ”, специалност корабен механик с разширено проучване на британски език и “Митническа и данъчна администрация ”, специалност данъчен и митнически медиатор, също с разширено проучване на британски език.  

Учениците от ПГМКР,,Свети Никола‘‘ организират своята плавателна процедура в действителни условия на кораба,,Дружба‘‘, на еко катамаран „ Мави “ и на моторен транспортен съд,,Света Анастасия‘‘.

Завършилите гимназия „ Свети Никола “ стартират трудовата си активност като „ Рулеви “ и „ Мотористи “ и имат опция за постигане на по-висока подготовка посредством струпване на стаж и сполучливо положени изпити в съответните центрове за следдипломна подготовка.  
 Учителят Тео с лятна лагер-школа в Бургас Учителят Тео с лятна лагер-школа в Бургас
" Радвам се, че “златният ” преподавател по приложна математика и физика и огромен другар на нашия град Теодосий Теодосиев одобри пока...

Випускниците на ПГМКР „ Св. Никола “ приключват с трета професионална квалификационна степен по специалностите „ Корабоводене “ и „ Корабни машини и механизми “. След струпване на нужния плавателен стаж и полагане на изпити, получават интернационално приет документ за подготвеност „ Вахтен асистент капитан на транспортен съд до 500 брт “ и „ Вахтен монтьор на транспортен съд “.  

На приключилите в ПГМКР се обезпечава преференциран банкет във ВВМУ „ Н.Й. Вапцаров “ за следващо образование в ОКС ”Бакалавър ” по специализации.  

Професионална гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Свети Никола " има подписани съглашения за съдействие с Южно-българския морски учебен център, КСР “Гларус ”, Пристанище Бургас, Черноморски институт, „ ПБ ШИПИНГ “ и Бургаска морска асоциация.  

Всичко това, дружно с разкриването на новата компетентност „ Експлоатация на пристанищата и флота “, затвърждава непрекъснатото развиване на гимназията, след прехвърлянето й към Община Бургас и взаимните старания за рационализация на материалната база и за повишение качеството на образованието в нея.
 Община Бургас провежда кръгла маса по плана за прекосяване към екологично отопление в семействата Община Бургас провежда кръгла маса по плана за прекосяване към екологично отопление в семействата
Община Бургас провежда кръгла маса по тематиката за прекосяване към екологично отопление в семействата, което се реализира по Интегри...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР