Всички, които заявиха, че в предприятието има нерегламентирано ползване на

...
Всички, които заявиха, че в предприятието има нерегламентирано ползване на
Коментари Харесай

”Стомана индъстри” в Перник: Започваме съдебни дела за клевета

Всички, които обявиха, че в предприятието има нерегламентирано прилагане на води от бент. „ Студена “, ще бъдат съдени за клюка. След инспекция бе установено, че няма нарушавания.
Това сподели пред бТВ шефът на " Стомана индъстри " Константин Стаменов.

„ На територията на „ Стомана индъстри " в Перник няма нерегламентирано отклонение на води. Консумацията на предприятието е понижена преди 15-20 години. Ние инвестирахме 20 милиона във водния цикъл на града и потреблението на завода падна. Тя сега е 2% от потреблението на Перник преди режима. Водата, идваща от бент. „ Студена “ не минава през пречствателна станция, а идва непосредствено. Тази вода не е питейна, а за промишлени потребности “, безапелационен бе той.

„ Водата, която употребяваме е на позволителен режим, имаме водомери на всички места, както и документи. Обвиненията за нереглемантирани отклонения пристигнаха от " Софийска вода ", които не са наясно с водоснабдяването на Перник.

Той призна, че на територията на предприятието има тръби на ВиК - Перник, които са остарели и не подлежат на замяна. Освен това по-големите количества вода биха предизвикали наводнение на пречиствателната станция в предприятието.

„ Когато стана ясно, че следва режим на водата, ние помолихме да бъде понижен дебитът към нас. Имахме терзания още през лятото, че ще се стигне до режим. Не сме подавали сигнал, тъй като това е отговорност на ВиК - Перник. Всеки месец ние подаваме заявление какви количества ще са нужни за предприятието, като нормално дебитът е над този, който ни е нужен. Разрешението за това се подписва от министъра на околната среда “, изясни шефът на „ Стомана индъстри “.

„ Имаме вода в оборотен цикъл, която няма да е задоволителна за естествения оборот на завода. 80% от продукцията отиват за експорт. Имаме ресурси за няколко дни. Ако не получим минимални количества от бент. " Студена ", ще би трябвало да преместим поръчките в други фабрики от групата ни в чужбина. 1500 перничани работят в предприятието. За страдание те са изправени пред риска да останат без работа “, разкри той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР