Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията,

...
Всички като един трябва да спазваме наложените мерки. Дистанцията, дезинфекцията,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Нищо не налага КПП-та или други ограничения

Всички като един би трябвало да съблюдаваме наложените ограничения. Дистанцията, дезинфекцията, носенето на маски и нарасналото внимание са задоволителни, с цел да се предпазим.

Нищо не постанова спомагателни рестрикции като КПП-та или други ограничавания. Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на онлайн съвещанието на Министерския съвет.

Във Facebook министър председателят прикани да останем виновни:

" Тази динамична среда, в която броят на инфектираните с Covid-19 се увеличавa, изисква също институциите да продължат да бъдат оптимално съсредоточени, а контролът да е извънредно мощен. Особено в този момент, когато следва и сезонът на грипната зараза ", посочи министър председателят.

Той заяви, че с цел да бъде обезпечено лекуването на всеки български жител, застигнат от новия ковид, на съвещанието на Министерския съвет е взето решение за отпущането на 2,1 милиона лв. за пазаруването на лекарството " Ремдесивир ".

Гарантираме подсигуряването на национално равнище с всички нужни лекарствени артикули за лекуването на пациенти с Covid-19, безапелационен бе Борисов.

Той заяви още, че на съвещанието на кабинета през днешния ден е взето и решение за даване на 14 милиона лв. за закупуване на портативни компютри за потребностите на държавните и общинските учебни заведения във времето на пандемията от Covid-19:

" С тези средства ще бъдат добити 16 000 устройства - 12 000 за учениците и 4000 за учителите. Така ще помогнем да се обезпечат преносими компютри и да се обезпечи образователният развой във всичките му форми. Образованието е наша съществена грижа и приоритет. Правим всичко допустимо то да е налично и качествено за всички български деца във всяка една конюнктура. По европейски стратегии ще осигурим още 80 000 компютри ", уточни министър председателят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР