Всички къщи за гости в момента са обект на проверка

...
Всички къщи за гости в момента са обект на проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява всички къщи за гости

Всички къщи за посетители сега са обект на инспекция от страна на прокурори, стана ясно от изказване на земеделския министър Десислава Атанасова пред Нова телевизия.

„ Заварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма „ Земеделие ”, за спомагателни действия към къщи за посетители. Това е възможно по програмата за развиване на селските региони. Въпросът е дали тези предоставени за утвърждение вложения ще бъдат употребени по предопределение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за посетители ”, съобщи Танева.

„ Глобите по издадени актове няма да се пратят от българския поданик. Ще поставим всички старания да се платят от тези, които са нарушили разпоредбите ”, изясни земеделският министър.

„ Има към този момент платени санкции по издадени актове и страната си е събрала тези санкции. Другите са в процедура – или правосъдна, или по събиране на тези санкции ”, изясни министърът.

„ И в предния мандат, когато бях министър, имаше индикации за вероятни злоупотреби. Проверките при Държавна фирма „ Земеделие ” са 18% при условие по европейския правилник от 1 до 5%. Очевидно за нас и това е бил дребен % ”, разяснява Танева. По думите й от 130 инспекции са наложени 80 акта. По 65 от тях сега са в процедура на взимане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР