Всички индустриални свинекомплекси в Република България вече могат свободно да

...
Всички индустриални свинекомплекси в Република България вече могат свободно да
Коментари Харесай

Напълно падна забраната за износ на български свинекомплекси заради чумата

Всички индустриални свинекомплекси в Република България към този момент могат свободно да търгуват своето месо и на български, и на европейския пазар, оповестиха от земеделското министерство в неделя.

Европейската комисия (ЕК) облекчава рестриктивните мерки при производството и търговията на прасета и свинско месо от 20 общини в 9 области в България, в които са ситуирани едни от най-големите свинеферми в страната. Те бяха наложени поради откритите огнища на болестта африканска чума по свинете.

В резултат на осъществените одити на подхванатите ограничения против болестта и постигнатите резултата приз 2019 и 2020 година Европейска комисия се е съгласила със мнението на Българската аженция по храните, че към този момент няма потребност от сходни рестрикции.

Разхлабването на рестриктивните мерки за производителите в страната е второ в границите на месец. През март т.г. Европейска комисия намали рестрикциите в пет области (Разград, Добрич, Кърджали, Благоевград, област София) и община Аксаково в област Варна. На втори стадий облекчението влиза в действие за общините Силистра и Стоилово (област Силистра); общините Сливо поле, Бяла, Русе, Ветово, Иваново, Борово и Ценово (област Русе); община Свищов (област Велико Търново), общините Плевен и Левски (област Плевен); общините Попово и Търговище (област Търговище); Шумен, Каспичан и Никола Козлево (област Шумен); община Сливен (област Сливен); община Видин (област Видин) и община Вълчи дол в област Варна.

Комуникацията във връзка с останалите територии, за които регионализацията остава в действие, продължава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР