Всички имаме работа в посока подмладяване, модернизиране и достъпност на

...
Всички имаме работа в посока подмладяване, модернизиране и достъпност на
Коментари Харесай

Зам.-министър Христанов: Трябва да работим за модернизиране на синдикалната дейност

Всички имаме работа в посока подмладяване, модернизиране и досегаемост на синдикалната активност.

Това е едно от огромните провокации, които стоят пред нас. Вие сте смели и почтени хора и за мен е привилегия да градим разговора на сегашното и бъдещето “. Това съобщи заместник-министърът на земеделието Иван Христанов при разкриване на ХХ постоянен конгрес на Федерацията на самостоятелните синдикати в земеделието (ФНСЗ). 

Христанов уточни още, че сме на път да излезем от рецесията, породена от разпространяването на Ковид-19, и се изправяме пред нови провокации. „ И аз имам вътрешната убеденост, че Вие ще сте на висотата, на която сме привикнали да Ви виждаме “, добави той.

„ Впечатлен съм от образуването на позициите на синдикалните служащи и водачи във връзка с проектите – Националния стратегически проект и Националния проект за възобновяване и резистентност, следим всеотдайна работа при образуването на мнения и в комуникирането им към политическия кабинет “, съобщи аграрният заместник-министър. По думите му активността на синдикатите се отличава с знания за активността на Селскостопанската академия, Изпълнителната организация за битка с градушките и Българската организация по сигурност на храните. Той изясни, че се осъществят взаимни действия по разнообразни тематики в тези посоки и се вижда подготвеност, отдаденост и схващане в дълбочина на проблемите.

Христанов добави, че ФНСЗ над 30 години отстоява полезности и обичаи и това е изключително значимо, тъй като политиката може да взема своите неочаквани завои, да се трансформира, само че когато имаме ядро, което да служи за неин коректив, това дава непоклатимост на цялата система. „ Нерядко работата от страна на министрите се възприема като работа от двете страни на бариерата, само че аз дръзвам да настоявам, че сме от едната страна. Има и провокации, които двете страни с взаимно схващане съумяват да преодолеят “, съобщи заместник-министърът.

Той добави още, че компликациите, свързани с ниската продуктивност, възрастова и структурна обремененост, засягат административните структури, синдикалните организации и всички заети в земеделието и взаимно би трябвало да се търсят решения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР