Всички доставени количества от ваксината срещу Covid-19 на AстраЗенека (AstraZeneca)

...
Всички доставени количества от ваксината срещу Covid-19 на AстраЗенека (AstraZeneca)
Коментари Харесай

AstraZeneca ще се използва за поставяне на първа доза

Всички доставени количества от имунизацията против Covid-19 на " AстраЗенека " (AstraZeneca) и на Оксфордския университет ще се употребяват за слагане на първа доза, реши Съветът на Националния имунизационен щаб.

Така ще бъдат обхванати по-големи групи от популацията и ще се форсира имунизационният развой, се споделя в известие на Министерството на здравеопазването, съобщи БНР.

От щаба ще предлагат на медицинските експерти да слагат втората доза от имунизацията 10 седмици след първата, според опциите, които дава късата характерност на продукта.

Членовете на имунизационния щаб показаха мнение, че оксфордската ваксина може да бъде употребена за имунизиране на всички български жители на и над 18-годишна възраст.

Забавената поради неприятни метеорологични условия през днешния ден доставка от имунизацията на Pfizer/BioNTech се чака да стане в средата на седмицата.

Имунизирането на попадащите във втора и трета фаза лица от Националния проект за имунизиране против Covid-19 ще се прави редом.

На членовете на Централната и на районните и на секционните комисии, с които започва трета фаза на Плана, ще бъде препоръчана имунизацията на Pfizer/BioNTech.

Застъпването на етапите дава опция българските публицисти, оператори и фоторепортери да бъдат ваксинирани в трета фаза от Плана за имунизация. Тази фаза ще продължи със чиновници на АЕЦ " Козлодуй ", ВиК-дружествата, заети в секторите превоз и връзки, работещите на първа линия полицейски чиновници и други.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР