Всички директори на областните РЗИ-та и шефове на болници трябва

...
Всички директори на областните РЗИ-та и шефове на болници трябва
Коментари Харесай

Ангелов: Шефовете на болници да забравят отпуските

Всички шефове на регионалните РЗИ-та и шефове на лечебни заведения би трябвало да бъдат по местата си, Те са здравните министри по места, сподели министър проф. Ангелов по време на брифинга на НОЩ. " Призоваваме шефовете да не излизат в отпуск ", сподели той. И даде за образец здравно заведение, в което коронавирус отделението е цялостно, лекарите изнемогват, а шефът излязъл в отпуск. " Генералите би трябвало да са по местата си в борбата ", акцентира проф. Ангелов.

Всички лечебни заведения в София би трябвало да имат коронавирус зони до понеделник. Заповедта за това ще разпише столичното РЗИ, заяви неговият началник доктор Данчо Пенчев. 

София държи първо място в алената зона с най-вече приети в болница пациенти - 425 случая. На второ място е Пловдив с 208. Следват Благоевград- 197, Бургас - 97, Шумен - 82.

" Изместването от зелената към алената зона в България продължава и на процедура в " зелената зона " остана единствено една област това е Видинската - с под 20 болни на 100 000 население. А огромна част от областите минаха в " оранжевата зона ". Там са най-вече - 14 области. И в " алената зона " сега има 6 области: Благоевград, Габрово, Сливен, София град, Търговище и Шумен. ", разгласи националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев. Не може да се заловен териториални закономерности. Там където има обособени събития или епидемиологични гърмежи в - заведения, фабрика и прочие, се покачва заболеваемостта и след вземането на ограничения случаите се овладяват. Но това е непрестанен развой във връзка с заболеваемостта.

" Учудващото е, че макар забележителният растеж в България, ние резервираме мястото си в класацията в Европейски Съюз. Със 136 болни на 100 000 население, ние сме на 22-ро място измежду тези страни и на 4-то място на Балканите. По смъртност минаваме едно място обратно: 9-то място в Европейски Съюз и 4-то място на балканския полуостров ", разяснява националният здравен специалист доцент доктор Ангел Кунчев.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР