Всички бяхме в изчакване да видим кандидата на ГЕРБ. Очаква

...
Всички бяхме в изчакване да видим кандидата на ГЕРБ. Очаква
Коментари Харесай

Първи прогнози за Хекимян! Социолозите проговориха

" Всички бяхме в изчакване да забележим претендента на ГЕРБ. Очаква се втори тур на изборите в София. Това, което виждаме, цели се общо взето профил на претендент, който да разшири електоралната поддръжка за ГЕРБ ". Това разяснява Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд " по Нова нюз, минути откакто ГЕРБ записва кандидатурата на Хекимян като кандидат-кмет на София.

-->
" При един по-скоро партиен претендент едва ли може да се разчита на поддръжка от другите политически сили. Двата най-големи електората, които няма да имат представител на втория тур, това ще са Българска социалистическа партия и " Възраждане ", счита политологът.



Според него ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС желаят с непартийна фигура да увлекат повече гласоподаватели.

" Неговият професионален път му носи един огромен позитив, само че и пасив. Дава му една цялостна известност измежду хората, което е значимо за всеки един претендент. Публиката не би трябвало занапред да се среща с него. Пасивът е, че ще бъдат задавани въпроси в границите на акцията по отношение на това по какъв начин по този начин се стига един шеф на телевизия да бъде номиниран внезапно. Тоест имало ли е връзки сред политическата партия и медията през тези години. Отговорите на тези въпроси следва да чуем ", сподели Димитър Ганев.

Търсенето на претендент, който е отвън тясно партийните претенденти на ГЕРБ не е изненада, сподели и социологът от организация " Кантар " Марчела Абрашева. И тя и Ганев бяха безапелационни, че главните съперници на идния локален избор са на Антон Хекимян (ГЕРБ-СДС) и Васил Терзиев (ПП-ДБ), добави Ганев.

„ Нека софиянци кажат дали господин Хекимян е далечен от ГЕРБ. Това не е първата кандидатура, която цели да е необятна, консенсусна, отдалечена. Нека забележим по какъв начин ще реагират хората в допитване ”, сподели Абрашева и добави, че акцията е значима, тъй като нараства броят на хората, които до последно не вземат решение за кого да гласоподават. „ Има апетит за мощно умело и технократско ръководство ”, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР