Всеки втори пациент, или половината от всички заболели от Covid,

...
Всеки втори пациент, или половината от всички заболели от Covid,
Коментари Харесай

Всеки втори развива хронични сърдечно-съдови болести след Covid

Всеки втори пациент, или половината от всички болни от Covid, развиват хронични заболявания в резултат на инфекцията, сочи проучване на учени от Университета в Мичиган, съобщи ТАСС.

Те са изследвали данни от 253 пациенти, които са били признати в болница с ковид в края на есента на 2020 година и зимата на 2021 година Средната възраст на респондентите е била 60 години.
 Израелските възпитаници се връщат на учебно заведение на фона на увеличение на случаите на ковид Израелските възпитаници се връщат на учебно заведение на фона на увеличение на случаите на ковид
В Израел учениците през днешния ден се връщат на учебно заведение със наложително носене на маска и проби за ковид, съобщи Ройтерс. Здравните вла...

По-голямата част от пациентите, лекувани от инфекцията, декларират, че даже няколко месеца след оздравяването си не са се възстановили изцяло и са проявявали признаци на Covid.

Около 55% от хората, оживели от Covid-19 в границите на шест месеца след заразяването си, са диагностицирани с нови болести: сърдечно-съдови и белодробни, които не са имали преди да се срещнат с вируса. Почти една четвърт от участниците в изследването настояват, че са имали тежка кашлица, а 20% се оплакват от интензивен или несиметричен сърдечен темп и имат проблеми с придвижването.

16% от пациентите са траяли да имат належаща потребност от О2 и след изписването си от болничното заведение и са употребили домашна кислородна машина.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР