Всеки си мисли, че омлетът е най-лесното ястие – разбиваш

...
Всеки си мисли, че омлетът е най-лесното ястие – разбиваш
Коментари Харесай

Тайната на най-вкусния омлет. Ще си оближете пръстите!

Всеки си мисли, че омлетът е най-лесното ядене – разбиваш няколко яйца и готово. Но не е по този начин. За да стане омлетът бухнал има няколко тънкости.

Каква е тайната на най-вкусното яйчено създание?
-->
Най-напред се погрижете за съда, в който ще изпечете омлета. Това наложително би трябвало да е тиган с незалепващо покритие. В противоположен случай ще се наложи да добавите не малко количество лой, която доста ще повлияе на крайния усет.

А и въпреки всичко да не забравяме, че омлетът се пече, а не се пържи!

Когато разбивате яйцата, би трябвало да се придържате към едно главно предписание. Те би трябвало деликатно да се разбъркват в купата, до момента в който жълтъкът и белтъкът не се трансфорат в едно цяло. Оптималният вид за омлет е с 3 яйца.

Никога не слагайте подправките авансово. Поръсете ги малко, преди да сервирате вкусотията в паница. Тогава избягвате те да прегорят и да допринесат за горчивината в храната.

Задължително обърнете омлета да се изпече и от двете страни, по този начин е доста по-вкусен. Можете да употребявате необятна дървена шпатула.

Ако сте решили вашето ядене да бъде комбинирано с гъби, лук, чушка, сирене, кашкавал, шунка или друго, нарежете всяка от съставките авансово. Разбъркайте ги дружно с яйцата и печете по едно и също време.Така самото ядене става доста по-въздушно и елементарно за превръщане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР