Всеки сезон има своите специфики на хранене. Консумираме сезонни храни,

...
Всеки сезон има своите специфики на хранене. Консумираме сезонни храни,
Коментари Харесай

За детокс на организма: Лунна диета за месец Октомври – какво трябва да знаете

Всеки сезон има своите специфики на хранене. Консумираме сезонни храни, които ни обезпечават значими хранителни субстанции за положителното ни здраве. Астрономическата есен настъпи, октомври също. Отново поглеждаме към лунния календар, с цел да си запишем етапите на Луната за лунната диета. Благодарение на нея ще отстраняваме непотребните течности от тялото си, ще го детоксикираме, ще сложим началото на едно по-здравословно хранене.
Какво би трябвало да знаете за този разтоварващ режим?

Лунните диети са най-различни. Те се съблюдават през интервалите на преход сред обособените 4 етапи на Луната (най-често директно след пълнолуние и новолуние). Продължителността на диетите е от 24 часа до 6 дни. Приемат се най-вече течности като минерална вода, чайове, плодови сокове и бульони.
По време на намаляваща Луна или последна четвърт
Тогава организмът по-лесно отстрани непотребните течности от себе си. Важно е да се одобряват най-малко 8 чаши вода, билкови чайове, пресни сокове.

По време на първа четвърт
Тогава апетитът ни нормално се покачва. Ако изпитате компликация в границите на 24 часа да приемате единствено течности, може да включите дребна купичка с плодове или салата, без да я овкусявате в интервала 15 – 17 часа. През останалото време пийте вода, чай и сокове.
Новолуние
По време на тази фаза се предлага да не се употребява никаква твърда храна, а единствено течности. Така оказваме помощ на тялото си да отстрани огромна част от токсините. Градински и зелен чай, чай от глухарче са билки, които подкрепят метаболизма, само че и укрепват имунната система.
По време на пълнолуние

Според някои експерти по хранене, най-подходящото време за започване на лунната диета е 2 – 3 дни преди настъпването на пълнолуние. Започнете с понижаване на порциите, изключване на лакомства, тестени произведения, с цел да ви бъде по-лесно да преминете на режим, който включва банкет на течности.
Какво не трябва да консумирате?
Не се позволява приемът на захар, мед, сол, подправки, мазнини, млечни артикули. Консумират се домашно приготвени плодови и зеленчукови сокове, в краен случай зеленчуков бульон, който вие сте си приготвили.
След като завърши съответната фаза е добре да започнете с по-леки храни, с по-малки порции, с цел да не си създадете храносмилателни неразположения.
Запишете си етапите на Луната за месец октомври

5.10.2019 година – 19:04 часа – първа четвърт
14.10.2019 година – 00:50 часа – пълнолуние
21.10.2019 година – 15:37 часа – последна четвърт
28.10.2019 година – 05:15 часа – новолуние
Инфо: az-jenata.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР