Всеки, решил да пътува със самолет търси най-добрата оферта. Понякога

...
Всеки, решил да пътува със самолет търси най-добрата оферта. Понякога
Коментари Харесай

Грешка в цената или как стойността на самолетните билети може да се стопи

Всеки, решил да пътува със аероплан търси най-хубавата оферта. Понякога прекарва седмици в нейното гонене, само че без триумф. Чували ли сте обаче за error fare. Буквално това значи неверна цена при ценообразуването.

По принцип цената за неточност е бъг или човешко недовиждане. Поради механически проблеми или по-често човешка неточност, даден артикул (като самолетен билет) ще се появи онлайн на доста по-ниска от постоянната цена. Това, което пътешествениците ветерани вършат обаче е да виждат тези неточности и да се възползват от тях.

Euronews приготви лист с най-често задаваните въпроси за error fare, както и с тактики по какъв начин по-лесно да ги откривате:
Как да намерите неверна цена?
Има разнообразни уеб страници и бюлетини, отдадени на намирането на евтини полети - в това число такива, които са профилирани в хакове като skiplagging и error fares.

Jack’s Flight Club е един образец, който дава предложения за полети посредством имейл бюлетин и мобилно приложение. Вместо да предлага билети посредством личната си платформа, той пренасочва потребителите към уебсайтовете за резервации на самолетната компания или туристическата организация.

В бюлетина, който получавате, има информация за евтини полети, заминаващи от всички летища в Белгия, Дания, Германия, Ирландия, Люксембург, Холандия, Норвегия, Швеция и Обединеното кралство, както и от Бостън, Чикаго, Ню Йорк, Филаделфия и Вашингтон.

Secret Flying предлага сходна услуга, с евтини предложения за полети и неточности, изброени на неговия уеб страница, и споделени с клиентите по имейл. Той търси предложения, заминаващи от летища по целия свят и е безвъзмезден за потребление.

Сред другите благоприятни условия за разкриване на евтини самолетни билети са услугите на Skyscanner или Гугъл Flights.

Тарифите за неточност нормално се поправят или се разпродават бързо, тъй че ще би трябвало да действате бързо, с цел да си осигурите на ниска цена полет.
Какви са аргументите за неверните цени?
Цените на полетите постоянно се дефинират от комплицирани логаритми, които ги поправят въз основа на данни като търсене за избрани направления или разстояние.

Те могат да бъдат поправени в допълнение от онлайн туристически организации, продаващи полети като трета страна. Понякога пораждат неточности в цените на билетите, когато тези сътрудници показват цени, които се разграничават от директните цени на самолетната компания - заради човешка неточност или проблем в системата.

В други случаи конвертирането от една валута в друга може да бъде посочено погрешно, което прави полета доста по-евтин, в сравнение с би трябвало. Авиокомпанията може също да пресметна неправилно пробега на свързващите полети, което води до по-ниски налози.

Авиокомпаниите от време на време вършат грешката да афишират премиум, бизнес или първокачествен полет и на икономична цена. Това постоянно е ключът към най-изгодната оферта, защото икономичните цени се образуват значително от налози и спомагателни такси, които нормално остават същите, без значение от грешките.

Тъй като технологиите се усъвършенстват и изкуственият разсъдък поема контрола, eror fear  вероятно ще станат по-редки и ще бъдат поправени по-бързо, когато зародят.
Какви са рисковете от запазване на неверна цена?
Билетите, закупени със сбъркана цена обкновено се одобряват от самолетните компании без проблем, само че това не е обезпечено, в случай че в страната, от която идвате няма категорично основан закон, който да пази такива проблеми.

Авиокомпаниите нормално вземат поради дали грешката е била задоволително явна, с цел да я забележи потребителят, какъв брой време е останала онлайн и какъв брой бързо купувачът е бил известен за нея.

Но пасажерите, които се възползват от тези евтини цени, би трябвало да имат поради, че самолетната компания може да анулира полета ви, в случай че осъзнае грешката и реши да не я поддържа. В такива случаи имате право на цялостно възобновяване на сумата. Няма да бъдете таксувани с цялостната цена на билета без ваше позволение.

Поради тази причина уеб сайтове като Jack’s Flight Club и Secret Flying поучават да не вършиме други проекти за пътешестване като запазване на хотели или настаняване до последната минута.

Secret Flying споделя, че има „ дребен късмет “ самолетната компания да анулира билета. Ето за какво е най-добре да резервирате настаняване с опция за възобновяване или гъвкаво настаняване, в случай че планирате да летите с цена за неточност.

Jack’s Flight Club споделя, че към 70% от изброените от него цени за неточности се съблюдават от самолетните компании, защото те са склонни да заобикалят неприятностите и неприятната реклама при анулирането на билети. След като билетът ви бъде публикуван, е по-малко евентуално той да бъде анулиран.

Колко можете да спестите с цени за неточност?

Скорошните цени за неточност, споделени от Jack’s Flight Club, включват полет от Лондон до Лос Анджелис за €46 с Norwegian. Полет от Амстердам до Перу за €164 с AeroMexico, а от Франкфурт до Лас Вегас за €167 с Eurowings.

Тези пътувания нормално костват надлежно към €410, €800 и €900.

Secret Flying неотдавна разгласи полети в бизнес класа от няколко немски града до Куско, Перу от €834 за в двете посоки пътешестване с Iberia и LATAM Airlines. Полетите в бизнес класа от Мюнхен нормално костват над 3000 евро.

Сайтът също неотдавна предизвести читателите за полети от 250 евро от Стокхолм, Швеция до Йоханесбург, Южна Африка със Swiss International Air Lines - към половината от нормалната цена.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР