Всеки от нас има някакви суеверия, които спазва в живота

...
Всеки от нас има някакви суеверия, които спазва в живота
Коментари Харесай

Мислите, че Рафаел Надал е суеверен? Запознайте се с ритуалите на Максим Креси

Всеки от нас има някакви суеверия, които съблюдава в живота си непроменяемо, с цел да се усеща по-уверен в дадени свои дейности, а тези практики важат даже и в професионалния тенис. Всички знаем по какъв начин Рафаел Надал подрежда своите бутилки и спринтира обратно към главната линия преди началото на загрявката, само че тези ритуали надалеч не са присъщи единствено за него и в този момент ще ви срещнем със странностите на една от най-големите сензации през новия тенис сезон, а точно Максим Креси.

Американецът неотдавна доближи до финала на ATP 250 конкуренцията в Мелбърн, като на същия шампионат победи Григор Димитров. Всички тогава забелязахме по какъв начин Креси употребява паузите, с цел да чете мемоари от аления си бележник, които се оказа, че съдържат разнообразни известни мантри. Оказва се обаче, че международният номер 70 надалеч не стопира дотук и разчита доста на дадени ритуали, в случай че съдим по неговите думи.

" Имам доста суеверия и времето не би ми стигнало, с цел да ви срещна с всяко едно от тях, тъй като са даже повече от тези на Рафа Надал. Един от тези ритуали се съдържа в това да изписвам всяка заран по три пъти фразата " всей подозрение ", като я рамкирам в правоъгълник. Това ми оказва помощ да изпадна в медитация, а концентрацията ми е на такова равнище, че встъпвам в едно неповторимо положение на мозъка, при което намирам напълно върешния си мир и нещата до момента в действителност работят.

“I probably have more routines than Rafa”

Since turning pro in 2019,
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР