Всеки от нас има най-малко един познат или колега, който

...
Всеки от нас има най-малко един познат или колега, който
Коментари Харесай

9 лесни трика за справяне с манипулатора

Всеки от нас има минимум един прочут или сътрудник, който непрекъснато желае нещо, а ние, по една или друга причина, се съгласяваме да му помогнем, да го заместим в работата и какво ли още не. Този вид хора са едни от най-големите манипулатори.

За благополучие, можем да се отървем от тях извънредно елементарно. При това без да ги засегнем. Просто е належащо да използваме тези 9 психически трика.

Не давайте мотив на манипулатора да ви изнудва

Манипулативните вършат нещо положително за вас - оказват помощ да си намерите работа или ви подаряват подарък, а по-късно ви молят за нещо, което не желаете да вършиме. Не давайте претекст на манипулатора. Върнете подаръка и решете проблемите си сами.

Обърнете тактиката му против него

Задайте му елементарни въпроси, с цел да го объркате: " Наистина ли ти пука за мнението ми? Наистина ли очакваш да направя това? " Или пък го помолете за същото, за което той ви е молил.

Използвайте името му, когато говорите

Това ще е потребно за вас. По този метод се усъвършенства разбирането. По-добре е да употребявате формата на името, което манипулаторът харесва най-вече.

Гледайте го в очите

Смисълът на този трик е да накарате манипулатора да се разсее. Самият той ще ви гледа упорито, по тази причина издръжте ще го накарате да се почувства неприятно.

Не му позволявайте да обобщава

Стандартна тактика на манипулатора е да изважда съответна обстановка отвън подтекста и да я употребява, с цел да ви накара да се срамувате. Попитайте за още образци, които са ги предиздвикали да има сходно мнение.

Повтаряйте, до момента в който не разберe

Развалените плочи са досадни. Манипулативните хора ненавиждат да чуват една и съща фраза още веднъж и още веднъж, изключително в случай че е нещо, което не обичат да чуват. Отговаряйте с едни и същи думи и с еднакъв звук.

Дистанцирайте се

Манипулативните хора обичат да нахлуват в персоналното пространство на другите. Те се доближават прекалено много, допират ръцете ви, потупват ви по гърба. За да спрете този развой, направете няколко крачки обратно. Това ще ви помогне да постигнете нужното разстояние и да спрете контакта.

Анализирайте поведението 

Манипулаторите карат другите да се усещат отговорни. Родителите, които са заболели, стартират да се оплакват от здравето си, с цел да накарат децата си да хукнат към тях и да не помнят за личното си семейство. Опитайте се прецените дали в този миг действате егоистично или не.

Разсейте се и се опуснете 

Представете си, че сред вас и манипулатора има аквариум с дебели стени. Звукът не може да мине през тях. Можете единствено да видите по какъв начин устните на този човек се движат, само че нямате визия защо приказва.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР