Всеки месец Министерството на образованието и науката (МОН) дава пари

...
Всеки месец Министерството на образованието и науката (МОН) дава пари
Коментари Харесай

МОН дава десетки хиляди годишно за ремонт на порутено отдавна училище

Всеки месец Министерството на образованието и науката (МОН) дава пари за ремонт и защита на учебно заведение в Търговищко. Става въпрос за село Давидово и помощното учебно заведение " Петър Берон " там, което в действителност е преместено като функционалности в Търговище.
28 000 лв. са вложени в образователното заведение по документи от страната през 2018 година, а за последните 10 години са дадени 180 000 лв. . 741 000 лв. са дадени за ремонт на учебни заведения в цяла България през предходната година, само че никой в МОН не търси доклади какво е свършено против дадените пари , твърди Нова телевизия в свое следствие.
Наскоро на учебното заведение са сложени решетки, а единственият охранител на постройките твърди, че в случай че локалните крадци схванат, че няма защита заради някаква причина, ще се откраднат и решетките.
Да се потърсят тези пари, тъй като очевидно не са за ремонт, прикани представителят на синдиката КТ " Подкрепа " Васил Николов. А директорката на помощния център (ЦСОП Търговище) Йорданка Маринкова се оплаква, че като има сметки за ток и газ ежемесечно, трябвало да избира дали да дава по 1000 лв. на месец от страната за постройките или за сметки. По думите ѝ имало сметки за ток и газ, като тя загатна цифрата " 6000 лв. " на месец. Нали постройките са там, разказва какво е свършила Маринкова с горчив звук.
Освен всичко друго, в разнебитеното учебно заведение се търкалят дневници с персонални данни и то от доста години обратно, откакто по закон би трябвало да са унищожени. Директорката призна пред камера, че в случай че някой желае, би могъл да злоупотреби с наличните персонални данни на някогашни възпитаници, откакто достъпът очевидно не е изключително усложнен.
Проверка на страната демонстрира, че няма документи за осъществените поправки. " Икономическа полиция " също проверила управлението на учебното заведение и то скоро, само че не разкрила доказателства за нередности в работата.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР