Всеки има своите вкусове в любовта. Привлекателността е различно понятие

...
Всеки има своите вкусове в любовта. Привлекателността е различно понятие
Коментари Харесай

Има 5 фактора, от които зависи в кого ще се влюбите

Всеки има своите усети в любовта. Привлекателността е друго разбиране за всеки. Влюбваме се по друг метод в разнообразни хора, от време на време даже не можем да си разбираем по какъв начин се случва това. Вие сте привлечени от сътрудници, които напълно не са привлекателни за други.
Феноменът на влюбването е доста комплициран и зависи от доста фактори. Сред тях се открояват 5 характерни фактора, които оказват най-голямо въздействие.
Кои са 5-те фактора, от които зависи в кого ще се влюбите?

1. Културни особености.
Средата, в която се оформяме като персони, в която растем като деца, играе основна роля за определянето на усета ни в любовта и връзките. Моделите, които са се формирали в съзнанието ни още като деца и подрастващи, значително дефинират към какви сътрудници ще бъде извърнат погледът ни, от какви сътрудници ще бъдем привлечени.

2. Биология.
В кого ще се влюбим значително се дефинира също и от генетичния ни код. Гените, които носим, оказват въздействие върху салдото в избрани хормони. Те въздействат върху темперамента ни, върху излъчването, надлежно привличането на сътрудници. От комплицирания коктейл от хормони, феромони и личностни особености зависи в кого ще се влюбим и какъв сътрудник ще притеглим.

3. Социални въздействия.
Не единствено фамилията, в което сме отраснали, основава и оформя модели на връзки с сътрудниците ни в живота. Социалната среда оказва не по-малък резултат върху усета ни в любовта. Фактор се явяват приятелите, сътрудниците, хората, които ни заобикалят в всекидневието и оставят своята трайна диря в съзнанието и възгледите ни.

4. Семейство.
Семейството е измежду най-силните фактори, влияещи върху това в кого и по какъв начин се влюбваме. Още от най-ранна и неосъзната възраст фамилните модели, в които израстваме, оставят своя дълготраен отпечатък в съзнанието ни. В множеството случаи през целия си живот ние търсим способи да ги пресъздадем. В други случаи по всякакъв начин се опитваме да избягаме от тях. И в двата случая те въздействат върху това по какъв начин построяваме връзките си и в какви сътрудници се влюбваме, по какъв начин се държим в партньорските връзки и какъв брой надълбоко одобряваме отдадеността.

5. Време.
Факторът време е друг за всеки човек, само че участва в определянето на моделите за влюбване. За някои хора е нужно малко време, с цел да се влюбят. За други доста по-дълго. И в двата случая времето е там като мерна единица и е фактор за това в кого и по какъв начин ще се влюбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР