Всеки един протест се политизира, особено в предизборна ситуация, съвсем

...
Всеки един протест се политизира, особено в предизборна ситуация, съвсем
Коментари Харесай

Екоминистърът успокои енергетиците, какво чакаме от ЕС

" Всеки един митинг се политизира, изключително в предизборна обстановка, напълно естествено е, когато има неодобрение да се придърпат хора, групи, партии, които желаят да завоюват от това неодобрение. " Това мнение изрази пред Българска национална телевизия министърът на околната среда и водите Юлиан Попов.

По отношение на териториалните проекти, той уточни, че хората няма да бъдат излъгани.
-->
" За енергетиците и въглищните райони има огромни пакети за това, което се случва по пазарни аргументи. Много постоянно аз слушам, че Брюксел ни дава едни пари, с цел да затворим ние едни централи. Това просто не е правилно. Има един пазарен развой, който свива непрестанно въглищното произвеждане, а Европейски Съюз ни обезпечава средства ние да се оправим с това. Това не е някаква договорка, че те ни дават пари, с цел да затворим ", изясни Юлиан Попов.

Екоминистърът чака градивен диалог отвън предизборния подтекст на идната среща сред протестиращите енергетици и представители на държавното управление и Народното събрание. Попов сподели, че държавното управление работи добре със синдикатите.

" Всичко, което държавното управление прави сега е ориентирано към това да улесни прехода и вложенията и развиването на района. Така че в случай че диалогът се концентрира върху тези благоприятни условия, аз мисля, че нещата ще се успокоят ", сподели Попов.

Той разясни, че с цел да може целият маришки район да бъде употребен за капиталова активност, там най-малко 10 години би трябвало да работят 3 хиляди души.

" Тоест тези три хиляди работни места са обезпечени по този начин или другояче, тъй като заравняването на тази повърхност е голяма активност, даже и на следващия ден да спрат централите, 10 години би трябвало да работят да речем 3 хиляди души, тъй че икономическата активност, в това число по построяването на инфраструктура, която може да се развие там е голяма ", сподели още Попов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР