Всеки ден през село Голям Дервент преминават мигранти на групи

...
Всеки ден през село Голям Дервент преминават мигранти на групи
Коментари Харесай

Село Голям Дервент в ужас от мигрантите. Кой е убитият полицай

Всеки ден през село Голям Дервент минават мигранти на групи от по 20-30 души.Те са най-вече младежи с деца от Афганистан и Сирия. Това сподели кметския наместник на село Голям Дервент Иван Франсъзов пред Нова тв. Граничен служител на реда бе убит от преминаващи незаконни.

“Този драматичен случай е индикативен за това, че мигрантския напън е доста огромен ”, сподели Франсъзов.
-->
Той отхвърли хората от селото да са имали контакт с мигрантите. “Не сме имали доста контакт с тях, тъй като в случаите когато минават, биват арестувани щом преминат оградата. В други случаи са арестувани отвън обитаемото място ”, изясни кметът. Той добави, че най-често мигрантите се разделят на по-малки групи, с цел да минават по-лесно и неусетно.

По информация на кметския наместник починалият граничен служител на реда е 30-годишен от Елхово.

В непосредственост до селото се намира и пункт за видеонаблюдение.

А преди два месеца на територията на Ямбол бе разрушена група за трафик на мигранти. Тогава прокурори от Бургас и Сливен обявиха, че новата скица, по която работят трафикантите е да карат мигрантите в по-стари коли, които биха били по-трудно видяни. Групата е работила посредством позвъняване от Турция за прехвърлянето на хората у нас. Те се срещат с трафикантите на избран пункт, а оттова са карани към вътрешността на страната, откъдето пък са извеждани отвън България от друга група трафиканти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР