Всеки човек поне веднъж си е задавал въпроса дали животът

...
Всеки човек поне веднъж си е задавал въпроса дали животът
Коментари Харесай

Каква е вероятността да живеем в симулация?

Всеки човек най-малко един път си е задавал въпроса дали животът ни не е просто една компютърна симулация. Сега учени обявиха, че в действителност вероятността това да е по този начин е 50 на 50. През 2003-а Ник Бостром – мъдрец от Оксфордския университет, разиска опцията нашата действителност да е симулация, измислена от мощно напреднала цивилизация. В своя публикация той показва, че има три изказвания, едно от които би трябвало да е правилно: цивилизациите нормално изчезват, преди да развият способността за основаване на симулации на реалността; напредналите цивилизации нямат интерес да основават симулации на реалността; съвсем сигурно живеем в компютърна симулация.

Сега астрономът от Колумбийския университет Дейвид Кипинг е разгледал тези оферти, известни още като " трилемата на Бостром ". Според него, на база на тях има 50% късмет в действителност да живеем в сходна симулация, съобщи Дир. Кипинг е слял първите две оферти в едно с аргумента, че и двете ще доведат до еднакъв резултат - да не живеем в симулация. Все отново той показва, че има 50% възможност и това да е правилно.

Някои учени към този момент допускат, че през идващите няколко десетилетия нашето знание в региона на осведомителните технологии ще ни разреши да потвърдим дефинитивно един път вечно дали живеем в симулация или не. Засега обаче би трябвало да приемем обстоятелството, че просто не знаем.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР