Всеки български гражданин трябва да спазва строгите мерки срещу коронавируса,

...
Всеки български гражданин трябва да спазва строгите мерки срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Лекарят на годината: Всеки от нас ще се зарази

Всеки български жител би трябвало да съблюдава строгите ограничения против ковид, само че защото цялостна отбрана няма, евентуалното е всеки един от нас да се болести. Това мнение показа пред бТВ офталмологът доцент доктор Александър Оскар, който през вчерашния ден получи огромната премия " Лекар на годината ".

Все още доминира паниката по незнайното във връзка с ковид, само че към този момент и медицината разполага с нужните средства да се бори против него, а и системата ни е много по-подготвена, показа доктор Оскар, който е и шеф на клиниката по очни заболявания в Александровска болница.

" Притеснява ме обстановката предвид на това, което се случва. Няма по какъв начин да не ме тормози, че умират медици, които се борят на първа линия. Всеки български жител би трябвало да съблюдава най-елементарните ограничения, които за жал обаче не се съблюдават. Но въпреки всичко никой не е напълно предпазен и в последна сметка всеки един от нас ще се болести, само че по-същественият въпрос е по какъв начин всеки един от нас ще изкара тази зараза``, разяснява още той.

Немалко хора съблюдават ограниченията, само че не са малко и тези, които считат, че тези ограничения са непотребни и затормозяват персоналното им пространство. Просто има предубеждения, освен у нас, само че и в целия свят, защото живеем във времена на обществените мрежи, където се начетох на какви ли не тайни теории за COVID-19, изясни доктор Оскар и добави, че вирусът, както е известно, може да проникне в организма ни главно през устата, носа и очите.

От цифровите устройства най-опасни са телефоните и таблетите, защото децата ги доближават прекомерно доста до очите си. Трябва да се подхожда доста деликатно по време на електронното образование. Имаме нарастване на миопията, т.е. на късогледството с най-малко два диоптъра, тъй че дано да се употребяват настолни компютри и да има отмора на най-малко всеки 30 минути, означи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР