Всеки български гражданин би искал да се състави редовно правителство,

...
Всеки български гражданин би искал да се състави редовно правителство,
Коментари Харесай

Гечев отсече! Два варианта пред страната

" Всеки български жител би желал да се сформира постоянно държавно управление, то може да бъде формирано, само че когато се зачитат ползите на всички страни, когато се балансират тези ползи и би трябвало да има един ориентир - всичко, което вършим, би трябвало да е в полза на България ".

Това съобщи пред БНР Румен Гечев от Българска социалистическа партия.
-->
Той уточни, че с ГЕРБ имат доста съществени разминавания във връзка с фискалната политика на страната. Няма по какъв начин да рискуваме цялата идеология и правила на Българска социалистическа партия, безапелационен е депутатът. 

" Още след първата среща беше ясно, че разликите са огромни. При втората среща разломът стана още по-голям. Веднага след нашата среща бяха извършени други срещи и се видя, че на всяка среща ГЕРБ дава обещание на всекиму по нещо, съгласява се с всички оферти, единствено и единствено да има държавно управление. Този метод на сътрудниците от ГЕРБ е изначално сбъркан. Правят обещания, които взаимно се изключват. Още преди изказването на основния прокурор ние бяхме наясно, че няма по какъв начин да подведем гласоподавателите си и да поемем риск както за страната, по този начин и за личната си партия ".

Стабилност на страната не значи всички партии да се прегърнат, безапелационен бе Гечев в изявление за " Неделя 150 ". 

" Няма по какъв начин да си скъсаме стратегиите и да се прегърнем с останалите партии. Стабилно държавно управление може да има, в случай че има стъпка обратно от всяка партия, само че в случай че въпреки всичко главните цели на тези партии бъдат съхранени. /.../ Няма по какъв начин на почтена дума да се съгласим и да вършим държавно управление. Ако се прави постоянно държавно управление, то би трябвало да бъде с ясно написани задължения на участниците в него и всеки да поеме своята отговорност ".

Той още веднъж акцентира, че партията следва ясна и поредна политика: 

" Българска социалистическа партия е диалогична и виновна партия, която се среща и беседва с всички. Ако има опция за компромис, според от компромиса, той може да бъде признат. Но взаимни отстъпки, които пресичат главните правила на Българска социалистическа партия, няма по какъв начин да бъдат признати ". 

" По никакъв метод не бихме се съгласили в присъединяване в държавно управление на войната ", даде образец депутатът.

Според него има 2 разновидността. Единият е да се сформира постоянно държавно управление и да се одобри нов бюджет за 2023 година Веднага по-късно би трябвало да стартира работа по бюджет 2024.

Ако няма държавно управление, най-малкото Народното събрание би трябвало да гласоподава удължение на удължението, изрече мнението си той. И добави: 

" Няма причина за особена суматоха, само че има причина за паника. Даже удължаването на бюджета значи доста съществени финансови ограничавания както за държавните институции, по този начин и по плановете на общините ".

Ако бюджетът бъде продължен, евентуално няма да има нарастване на пенсиите, счита Гечев и изясни:  " Възможностите на служебния кабинет са лимитирани ".

Второто удължение на бюджета ще бъде действие на страната по същия метод, само че при много мощно затегнати колани, означи той. Според него това ще сложи зле нещата и за идната година, тъй като загубите за стопанската система ще бъдат огромни.

По думите му сформиране на държавно управление с нелепи хитрости не може да издържи дълго. По-добре да стане след колегиални договаряния към национални цели и тогава такова държавно управление може да ръководи и по-дълго, безапелационен бе Румен Гечев.

За протичащото се в правосъдната система той разяснява:

" Повечето системи в обществото не работят дейно, заради това, че няма господство на закона. У хората има чувството, че има някакъв чадър над избрана класа нарушители. На това би трябвало да бъде комплициран край ". 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР