Всеизвестно е, че властниците с времето придобиват психични разтройства. Независимо

...
Всеизвестно е, че властниците с времето придобиват психични разтройства. Независимо
Коментари Харесай

Освирквания вместо аплодисменти за фалшивия Хамлет от КПКОМПИя

Всеизвестно е, че властниците с времето получават психологични разтройства. Независимо от равнището на власт, която са имали. Обикновено ги засягат депресивни и маниакални положения, тежки форми на биполярност, дисоциативни и тревожни разстройства. Примери колкото щете. От известни исторически персони до дребни чиновнически шефове в дълбоката провинция. Често притежаващият власт се самостимулира до степен да живее поради самата власт.
Темата стана настояща около оставката на шефа на мегаструктурата Пламен Георгиев. Не напускал поради «Апартаментгейт» и абсурда с терасата му, а тъй като се оказвал напън върху него и фамилията му. Даде и сълзливо изявление – по Нова тв, естествено. Изкара се светец и опита да внуши, че зли сили са причина да бъде забъркан в свадите. Разбира се не сподели и дума, че от самото начало, откогато е в антикорупционни структури е имал цялата поддръжка на пеевските медии, които са доста и задоволително кресливи. Подкрепа е имал от кръга, който го издигна на този пост.

Науката от дълго време знае за заболяването Власт

Властта ражда субективни решения и внушения, изхождайки от " хипотеза " за точност. Няма такава презумцпия – таман противоположното, твърди американската философка Джудит Бътлър.

Още Джон Лок и Жан-Жак Русо са определили властта като една от най-страшните заболявания на човечеството. Именно злоупотребата с нея довежда до войни, бедствия, иго, оскърбление и крах на цели нации и страни.

Основен принцип на властта е да не се нарушават правата на граждините – по настрана и като общество. Точно това главно предписание обаче се заобикаля или погазва най-често.

За да заблуди жителят, ползващият властта се пробва да му внушава, че той въплъщава разпоредбите, законите и морала. Лъжа. С течение на времето властприлагащите по веригата толкоз привикват с операцията, която правят, че заживяват с успокоението, че са неразбрани. И се стартират едни чупки и стойки, гримаси на олида и пререние. Задължително в сюжета се вкарват заприказва и закани за повече драматизъм.

Това е страхът. Според полския мъдрец Лудвиг Гумплович, основател на теорията за насилието, властникът, с цел да накаже тези, които сякаш подкопават устоите на неговото заслужено властване, прибягва до принуждение. За него то е целесъобразно и даже провокирано. Властта, споделя Гумплович, - постоянно прибягва до принуждение.

Ницше от своя страна счита, че: Това, в което един управник има вяра безусловно, не значи още, че е истина.

Нашите властници и властничета даже и надалеч от теорията и международните исторически образци, прилежно се вписват в провалите, които властта оказва на мисловната им активност.

Пламен Георгиев по Хамлет…

„ Имам защита от повече от пет месеца, тъй като имаше анонимни закани за живота ми. Те пристигнаха преди абсурда „ Апартаментгейт” и бяха оценени като доста съществени от способените органи. По случая се води досъдебно производство”.

Това декларира, по хамлетовски трагично Пламен Георгиев. И с цел да е по-убедителен, добавя: „ Първата причина за оставката беше фамилията ми, което беше подложено на неповторим тормоз. Измисленият скандал навреди на моята персонална известност. Скандалът се приписва и върху имиджа на Комисията. Проверките на Национална агенция за приходите доста съществени. Анализираха се разноските ми във всеки един ден за последните шест години. Изчаках да завърши проверката, с цел да подам оставка. Исках да изляза чист пред хората “. Боже...

Той акцентира, че през последните години КПКОНПИ е лишила 40 млн. лв. и по този начин е засегнала ползите на доста хора. „ Внесени са искове за още над 3 милиарда и съгласно мен те ще устоят в съда”, акцентира Георгиев. Но отхвърли да назове имена на наранени от активността на комисията. „ Без да имам доказателства, това би било клевета”, разясни Георгиев. Ама без доказателства да раследвате хора също е клюка и престъление, бе, Георгиев. Но го вършиме.

Ето какво мисли оригиналът Хамлет: Безумието те кара да се замислиш. И от безумието може да изплува истината. И още от датския принц: Да си почтен, това значи да си единствен от 10 хиляди.

Георгиев се пробва да ни залъже, че е този единствен. Не ядем доматите с колците...

Той търси състрадание и схващане. Затова намесва и фамилията си, пробвайки да дръпне тънката струнка на съчувствието. Идеята е глупава и даже цинична. Би трябвало да си даде сметка, в случай че има грам храброст, какъв брой непознати ориси и фамилии е унищожил с нелепи обвинявания и обвинявания по поръчка. Сега се кани да прави същото като прокурор от Специализираната прокуратура, чиито рейтинг е някъде на равнището на Марианската котловина.

Българите заплащат на палача

Него го охраняват - а по какъв начин живеят българите, чиято единствена виновност е, че не изповядват " полезностите " на влатващата върхушка? Как се оправят с натиска, заканите и рекета на разнообразни институции, включително и на прокуратурата? Всекидневният тормоз – институционален и медиен, - не въздейства ли на тях и техните близки?

Георгиев е следващият абсурд. Смята, че не би трябвало да управлява повече мегаструктурата за битка с корупцията, само че е подобаващ за обвинител в Спецпрокуратурата. Егати логиката...

Ако беше избрал да стане юрист, да излезе на пазара и там да потвърждава качествата си, можеше да получи някакво схващане. Но това той няма да направи, тъй като има изкривена визия за персоналните си умения и познания. Освен това към този момент е болен от властта. Иска да продължи да въздейства върху хора и съди. Да са в ръчичките му. А зад него да е защитата, която заплащат всички българи от джоба си.

Пламен Георгиев няма по какъв начин да мине за страдалец, тъй като е в тима на мъчителите. Жертва е, да, само че не на роден от параноята му скрит план, а на властта и опиянението от това да взема решение ориси с едно позвъняване по телефона или с един есемес.

Ако беше този Хамлет, за който желае да мине, щеше към този момент да е проговорил за това, което става в КПКОНПИ и политико-мафиотските кръгове, стиснали България в смъртоносна примка. Но няма да го направи от боязън и тъй като е прояден от заболяването Власт.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР