Той говори на съвместна пресконференция в Киев заедно с украинския

...
Той говори на съвместна пресконференция в Киев заедно с украинския
Коментари Харесай

От Киев Блинкен обяви допълнителни 2 млрд. долара военна помощ за...

Той приказва на взаимна конференция в Киев дружно с украинския министър на външните работи Дмитрo Кулеба, като добави, че поддръжката ще бъде ориентирана към вложение в индустриалната база на Украйна, съобщи " Ройтерс ".

Блинкен съобщи, че новата поддръжка от Съединени американски щати идва в " сериозен миг ".

 

Украйна " би трябвало сама да вземе решение ", когато взема решение по какъв начин да употребява оръжията, доставяни от Съединени американски щати, които могат да поразяват цели на съветска територия, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на 15 май, написа " Kyiv Independent ".

 

По време на конференция в Киев Блинкен беше запитан за неотдавнашните украински недоволства, че възбраната на Вашингтон значи, че Украйна не е в положение да нападна съветските сили, до момента в който те се струпват преди да пресекат границата в Харковска област.

 

" Не сме давали опция или насърчавали нанасянето на удари отвън Украйна, само че в последна сметка Украйна би трябвало сама да вземе решение по какъв начин ще води тази война ", сподели той.

 

Съединени американски щати са доставили на Украйна ракети с отдалечен обхват АТАСМС, за които се оповестява, че Украйна ги е употребила за нанасяне на удари по съветски цели в окупирания Крим. Официално рестриктивните мерки на Вашингтон не разрешават да се възпроизведе сходна офанзива на територията на самата Русия.

 

" Основният проблем сега е политиката на Белия дом за ограничение на опциите ни " да нанасяме удари по военни цели на територията на Русия, съобщи Давид Арахамия, парламентарен водач на партията на президента Володимир Зеленски - " Слуга на народа ".

" Видяхме техни военни да седят на един или два километра от границата вътре в Русия и не можехме да създадем нищо по въпроса ", съобщи пред Politico Александра Устинова, началник на парламентарната комисия на Украйна по въпросите на оръжията и боеприпасите.

 

" Те (Русия) знаят, че има ограничаване за украинците да стрелят по съветската територия. И ние видяхме цялата им военна техника, която се намираше на един или два километра от границата (близо до Харков), и не можехме да създадем нищо ", означи Устинова.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР