Контролата ще бъде генерална репетиция на северните ни съседи за

...
Контролата ще бъде генерална репетиция на северните ни съседи за
Коментари Харесай

Националният отбор на България по футбол ще се изправи срещу Румъ...

Контролата ще бъде генерална подготовка на северните ни съседи за европейското състезание в Германия. Румънците са в група Е, където са още тимовете на Белгия, Словакия и Украйна, съобщи БНР.

Нашите футболисти, водени от селекционера Илиан Илиев, ще изиграят първи мач, въпреки и всекидневен, след дебютното издание на шампионата FIFA Series в Баку, където победиха Танзания с 1:0 и направиха тъждество 1:1 с домакините от Азербайджан през март.

 

Илиев няма да разчита на полузащитника на Лудогорец Ивайло Чочев и на вратаря на ЦСКА 1948 Даниел Наумов. В разширения лист с играчи попаднаха Ертан Томбак (Славия) и Серкан Юсеин (Крумовград), които са пред дебют за представителния отбор. Впоследствие бяха извикани още капитанът на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов и халфът на Черно море Васил Панайотов.

 

" За боязън не можем да приказваме, подхождаме с почитание, имаме сигурно нашите причини. Идваме с мисълта да стане един прекрасен мач. Имаме две контролни срещи до Лига на нациите, играем против добър тим, на който пожелаваме триумф на Европейското състезание. Трябва да сме доста съсредоточени, в което не се колебая, че ще е по този начин. Надяваме се всеки, който излезе на следващия ден, да знае, че това е сериозен мач, със сериозен съперник, а тези, които не са с нас, може би ще осъзнаят, че са изпуснали нещо положително и не са тук ", сподели на вчерашната си конференция селекционерът на " трикольорите " Илиан Илиев.

В исторически проект румънците имат два пъти повече победи от националите ни– 18 против 9, при 6 равенства. Головата разлика е 70:49 в интерес на северните ни съседи.

Главен арбитър на дуела ще бъде турчинът Атила Караоглан с помощници неговите сънародници Джейхун Сесигюзел и Джевдет Комурчуоглу. Четвърти арбитър е румънецът Мариан Александру Барбу.

След контролата с Румъния за България следва още една другарска среща – със Словения в Любляна на 8 юни. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР