Всеизвестно е, че през 1864 година Левски решава да хвърли

...
Всеизвестно е, че през 1864 година Левски решава да хвърли
Коментари Харесай

Кръстчето на Левски пази голяма тайна. Всички питат какво има в него?

Всеизвестно е, че през 1864 година Левски взема решение да хвърли расото и да се отдаде на битката за освобождение на Отечеството. По-малко прочут е фактът, че Апостола моли приятелите си да острижат косата му. Те обаче отхвърлят, тъй като считат, че е осквернение. Така той самичък реже косите си в покрайнините на Карлово, а по-късно ги занася на майки си Гинка с думите: " Мамо, вземи косата ми, та я скрий в сандъка си, тъй като аз се отстранявам от тебе, и по кое време чуеш, че съм умрял, да я извадиш, с цел да се опее и погребе, да не остава неопят и непогребан. "

Дотук всички знаят историческата истина. Известно е, че вуйна Гинка извършва желанието на сина си доста откакто той е обесен. Просто, тъй като никой не смеел да й каже черната новина. Но има и още митове за косите на Левски. Една от тях е обвързвана с тайната на малко кръстче, харизано на Дякона от вуйчо му – архимандрит Васил. Разпятието е от Божи гроб. И Левски го носи непрекъснато.
-->
При реставрацията на кръста обаче пада огромна тайнственост. Става ясно, че в него има тайник.

Какво крие тайничето в кръстчето на Левски?

Какви секрети крие?

Отговорите - в най-новата книга на " Стандарт ":

ЗА ЗАЯВКИ: +359 885 13 85 29



През 2023 година означаваме 150 години величие на Апостола на свободата. „ Стандарт “ събра и издава за първи път 30 митове за Левски. В неповторимата книга по най-увлекателен метод се описват малко познати обстоятелства за живота на Апостола на свободата, от разнообразни гледни точки се показват емблематични моменти от живота и делото на Васил Левски.

Това е нашият личен издателски принос в отдаването на респект и поклонение към личността на Апостола и обединителната мощ, която той носи и през днешния ден на България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР