Всеизвестен факт е, че храната и здравето са неизменно свързани.

...
Всеизвестен факт е, че храната и здравето са неизменно свързани.
Коментари Харесай

Храни, които дразнят стомаха

Всеизвестен факт е, че храната и здравето са непроменяемо свързани. Доказано е, че и доста заболявания се лекуват сполучливо, стига човек да знае какви храни да приема.

В същото време е значимо да се знае, че някои храни нервират стомаха и макар че не трябва да бъдат изключвани изцяло от седмичното меню, към тях би трябвало да се подхожда с повече внимание и да не се предозира с потреблението им.

Ето какво би трябвало да знаете за някои от по-често употребяваните артикули и подправки, с които би трябвало да внимавате:

 Зеле

1. Зеле - То е извънредно потребно, защото съдържа доста значими за човешкия организъм съставки, само че употребявано в огромни количества, зелето може елементарно да раздразни стомашната лигавица.

2. Зрял фасул - Това е един от най-често употребяваните от българите артикули. Независимо дали е подготвен на супа или на яхния, бобът обичайно участва на нашата софра. С него обаче също би трябвало да се внимава. Добре е един път седмично да консумирате зелен боб, само че дружно с доста зеленчуци и не по няколко пъти дневно.

 Люти чушки

3. Люти чушки и люти подправки - Макар да са считани за натурален естествен антибиотик, лютите чушки, употребявани в несъразмерни количества, могат да доведат до стомашни болки. С черният пипер също би трябвало да се внимава, изключително при хора, страдащи от язвени заболявания.

4. Газирани питиета - Трябва да бъдат избягвани, изключително в случай че са в композиция с кафе или алкохол.

 Газирани питиета

5. Пържени и панирани храни - Надали има човек, който да не обича пържени картофки, сервирани с пържени кюфтета или пържена цаца. Тази композиция в действителност е вкусна, само че постоянно когато можете, избягвайте пържените храни, както и тези, които се панират. Включвайте в менюто си пресни плодове и зеленчуци и сварено, задушено или печено месо.

6. Луканки, суджуци и пастърми - Те са измежду най-предпочитаните мезета за мнозина, само че постоянно съдържат доста сол, която несъмнено има дразнещо деяние върху стомаха.

7. Продуктите с прекомерно високо наличие на целулоза - Това са най-много плодовете, които в това време съдържат витално значими витамини. Консумирайте плодове всекидневно, само че не прекалявайте с количеството им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР