Все повече страни регистрират случаи на флурона - комбинация между

...
Все повече страни регистрират случаи на флурона - комбинация между
Коментари Харесай

Все повече страни регистрират случаи на флурона

Все повече страни записват случаи на флурона - композиция сред грип и ковид, която обаче към момента е едва проучена. Името ѝ съставлява комбиниране, формирано от британските flu (грип) и coronavirus (коронавирус).

Къде има случаи на флурона

В Хърватия бе открит първи случай на флурона, удостовери началникът на Службата за клинична микробиология Ясмина Вранеш, представена от Българска телеграфна агенция.

В босненската Република Сръбска също има доказан случай, оповестява вестник „ Новости”. Състоянието на пациента, роден през 2020 година, е устойчиво.

Неотдавна управляващите в Израел осведомиха, че 31-годишна бременна жена се е заразила по едно и също време с ковид и грип. Според тях това е първият публично регистриран сходен случай в света.

Според чешки медии обаче флурона е бил засечен в Чехия още напролет на 2020 година Тогава в клиника лежали няколко пациенти, у които бил открит вариантът, само че те не сметнали болестта за някаква сензация, тъй като то протичало в относително лека форма.



Какво е лекуването

Флурона може да се лекува и у дома, в случай че признаците са леки. Има обаче и по-тежки форми на варианта, включващи бронхопневмония, миокардит и инфектиране на сърдечния мускул, показват лекарите.

Едновременното заразяване с COVID-19 и грип може да бъде „ катастрофално” за имунната система. Такова мнение показва през септември фамилният доктор Ейдриън Бъроус пред CNN.

Надав Давидович, шеф на Училището по публично здраве в университета Бен-Гурион в Израел изясни, че към момента няма задоволително данни дали процентът на хоспитализация е по-висок при хората, инфектирани по едно и също време с грип и COVID-19.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР