Все повече се опитвам да ограничавам използването на пластмаса и

...
Все повече се опитвам да ограничавам използването на пластмаса и
Коментари Харесай

Моят бюти дневник: Защо замених обикновената четка за зъби с букова?

Все повече се пробвам да лимитирам потреблението на пластмаса и найлонови торбички в всекидневието си. Замених пластмасовите кутии със стъклени, даже когато си нося храна в офиса или желая да я запазвам в хладилника. В кухнята употребявам рециклирани кухненски гъби, а на пазар постоянно заедно съм с текстилна торба, която даже е по-удобна за носене, изключително когато я натоваря малко повече. Давам старите си облекла за преработване и се старая да способствам за устойчивото развиване на всички равнища, да ползвам концепцията за zero waste – за минимално количество боклуци. Но имам още стъпки да извървя, още артикули да заменя, изключително във връзка с козметиката си.

Една от тези дребни стъпки беше да сменя обичайна четка за зъби с дървена и направена напълно от биоразградими материали. С електронната по този начин и не се разбрахме. Затова пък новата ми дървена четка на alverde от е съвършен съдружник за денталната ми хигиена. С нея по едно и също време се грижа за себе си, само че и за околната среда. Тя е направена от сертифицирана букова дървесина от стабилно ръководени гори в Швейцария. Освен това власинките й се получават от 100% биологично възобновими запаси.
               
on Jun 17, 2019 at 3:48am PDT

Грижата за нея е същата както при обичайните четки. След измиване на зъбите я разчиствам деликатно, с цел да отстраня всички следи от паста за зъби и храна, като я оставям изправена и непокрита, с цел да изсъхне изцяло. Сега, в сезона на честите пътувания, също я нося с мен, само че постоянно я амбалирам добре, с цел да я предпазя от замърсяване. А сега, в който виждам признаци на изхабяване и деформирани власинки, незабавно я променям, даже и да не са минали целесъобразните три месеца.

А другата причина да ставам все по-голям фен на  марката за натурална козметика – alverde , е, че и самите опаковки на техните артикули са направени от 80% рециклиран материал, а съставките са от следено биологично произвеждане и не се употребяват такива въз основата на минерални масла, синтетични аромати, оцветители и консерванти. 

С поддръжката на

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР